10 x äitienpäivälahjavinkki

9.5.2018


Mun piti alunperin kirjoitella ihan muita juttuja, mutta koska flunssa ei mene ohi - päinvastoin, murrr! - laitan nyt tämän jo aiemmin valmiiksi kirjoitetun postauksen. Noh, kyllähän se äitienpäivä jo lähestyykin kovaa vauhtia!

On eri koulukuntia sen suhteen, pitääkö puolisoa muistaa äitien-/isänpäivänä (kun "eihän se ole mun äiti/isä" ).

Meillä on ollut tapana muistaa puolisoa näinä meille niin kovin tärkeinä päivinä, ja tykkään siitä. Olen kiitollinen siitä, että mieheni on halunnut perustaa perheen juuri minun kanssani ja olemme yhdessä halunneet ja saaneet rakkaat lapsemme ja tehneet toisistamme äidin ja isän. Olen äiti hänen ansiostaan.

Myös siinä on eri koulukuntia, saako äitien- tai isänpäivälahja olla "omaa aikaa" pois perheen parista.

Minusta saa, koska ne omat hetket ovat niin kovin harvinaisia ja välillä mahdottomia järjestää kaiken hullunmyllyn keskellä. Jokainen tarvitsee välillä omaa aikaa, että voi katsoa vaikka rauhassa elokuvan alusta loppuun, käydä hieronnassa tai tehdä jotain muuta mistä itse tykkää. Sellainen on aina hyvä lahjaidea.

Varsinaisen juhlapäivän vietämme kuitenkin tietysti yhdessä perheenä ja teemme jotain kivaa.

Mietin, mistä itse ilahtuisin. No ainakin riidattomasta päivästä (viime vuonna meillä oli sellainen!!!),  mutta sen lisäksi :D Tässä minun lahjavinkkini äidille - tai sille puolisolle 


✗  Kukat. Toimii aina. Ei ole välttämättä kallis ele, mutta kertoo muistamisesta ja arvostamisesta.


(Nämä Pikkuveljen muutama ilta sitten yllätyksenä poimimat kukat ilahduttivat jo hyvissä ajoin ennen äitienpäivää  )


✗  Koru. Sen ei tarvitse olla mikään iso tai kallis. Itse olen saanut usein aiheeseen liittyvän palan Nomination-ketjuuni, joka onkin kohta täynnä erilaisia merkkihetkistä kertovia paloja. Olen myös saanut lahjaksi kauniin soitto-/korurasian, mikä oli yksi rakkaimmista koskaan saamistani lahjoista! (Oikeasti tämän postauksen olisikin muuten saanut kirjoittaa mieheni, joka keksii aina ihan parhaat lahjavinkit! ♡ )
✗  Lempikosmetiikka tai -vaate. Tai turvallisemmin lahjakortti niiden hankkimiseen ;)

✗  Harrastukseen liittyvä lahjakortti. Olen saanut sekä lahjakortteja, että esim. kuvausharrastukseen liittyviä juttuja. Kerran sain salaman, kun Mies tiesi, että olen sellaisen tarpeessa. Jos taas puoliso tykkää herkuista (kukapa ei), osta vaikkapa lahjakortti kakkubuffetiin tms. ja lähetä hänet sinne ystävien kera, jos et itse halua mennä.

✗  Valokuvauskurssi tai joku muu kurssi, joka sattuu puolisoa kiinnostamaan.

✗  Ylipäätään elämyslahjakortti. Yksi parhaista lahjoista, jonka olen saanut, oli vapaavalintainen elämyslahjakortti.

Kävin viime syksynä lasinpuhalluskurssilla! Itse kurssi oli vähän pettymys :D mutta se ei ollut lahjanantajan vika. Lahjaidea oli itsessään yksi parhaista koskaan saamistani.


(Ihan ite tein!)


✗  Lahjakortti kampaajalle tai spahan/hierontaan.

✗  Tilaa lehti. Mitä lehtiä puoliso ostaa itselleen aina kaupasta? Tilaa sellainen vaikka määräaikaistilauksena - muutama kuukausi maksaa yleensä pari-kolmekymppiä. Itse tilasin Miehelle joululahjaksi Tieteen Kuvalehden*, joka vaikuttaa olleen mieluinen lahja. Minä puolestani sain vuosia Kodin Kuvalehteä hänen tilaamanaan.

*) Se herättää sitä välillä selailevassa jälkikasvussakin paljon kysymyksiä. Ne voi huoleti delegoida eteenpäin. "Kuule isi osaa tosi hyvin kertoa noista avaruusjutuista!"✗  Valokuvakirja vaikkapa perheestäsi (puoliso ja lapset, ja te kaikki yhdessä) ottamistasi kännykkäkuvista.


Mulla on tänä vuonna vapaa äitienpäivä, mikä on ihanaa. Jospa olokin siihen mennessä kohentuisi!

Nyt menen keittämään lisää kuumaa mehua ja käperryn sohvalle Anna-Leena Härkösen Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia -kirjan kanssa, joka on jo myöhässä kirjastosta (the story of my life) ja pitää palauttaa asap.


Miten teillä vietetään äitienpäivää? Lue myös:

Pienet pojat eivät ole pullia

Äitienpäivä ja ensimmäinen yö mökillä

6 kommenttia:

 1. Ihania ideoita, etenkin lasinpuhalluskurssi on varmasti ollut todella kiva lahja :) Elämyslahjat ovat ylipäätään tosi mielekkäitä! Lapsuudenkodissani vietetään äitienpäivää perinteisesti yhdessäololla, kokkailulla ja elokuvia katsomalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän äitienpäivän vietto kuulostaa just hyvältä ♡ Ja elämyslahjat ovat kyllä ihan parhaita lahjoja! :)

   Poista
 2. Kivoja vinkkejä♥ Ihan parhaita lahjoja onkin minusta juuri sellaiset joista näkee että antaja on nähnyt vaivaa! Hemmottelu on aina mukavaa:) Kaunista ja leppoisaa helatorstaista♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Hemmottelu kelpaisi aina lahjaksi ♡ Kivaa äitienpäivää sinne! ♡ :)

   Poista
 3. Hienon lasityön olet kurssilla valmistanut! Hyviä vinkkejä kaikki luettelemasi ovat. Meillä äitien/isienpäivää vietetään nuoremman tyttären perheen kanssa ja vanhempi tytär perheineen soittavat onnittelusoiton, koska asuvat niin kaukana meistä etteivät paikalle pääse.
  Oikein ihanaa ja lämmintä äitienpäiväviikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkäsin tuosta pallosta kovasti ♡ Se pääsee ehkä mökin peräkamariin roikkumaan :)
   Ihanaa ja aurinkoista äitienpäiväviikonloppua sinne!

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.