Superhelppo pipo lapselle

6.10.2015

Tämä pipo sai inspiraationsa tupsusta.Oman lapsuuteni neulotut nukenvaatteet pääsivät elämään uutta elämää kummitytön vauvanuken yllä, mutta pipo ei ollut sopiva. Irrotin tupsun jalostaakseni sen jatkokäyttöön ja neuloin tupsun jatkoksi pipon. En löytänyt mieleistäni ohjetta, joten yhdistelin ohjeita saadakseni tämän, erittäin simppelin version:

Luo 80 silmukkaa.
Jaa silmukat neljälle puikolle.
Neulo 2 oikein 2 nurin 10 kerrosta. (Otin oikeat silmukat takareunasta, niin kohoavat vähän eri tavalla.)

Neulo sileää 13-14 cm.
Sovita, jos lapsi suostuu, ja aloita kavennukset kun korkeus on riittävä.

Kavennukset:
Neulo 2 silmukkaa ja tee ylivetokavennus. Neulo 7 silmukkaa oikein. Jatka koko kerros näin. Seuraava kerros sileää. Seuraavalla kierroksella ylivetokavennus ja 6 oikein, sitä seuraava sileää. Sitä seuraavalla ylivetokavennus ja 5 oikein, seuraava kierros sileää jne., kunnes jäljellä on 8 silmukkaa (epäilen sekoilleeni jossain kohtaa, koska mulla oli yhtäkkiä jäljellä 9 silmukkaa, mutta eipä se ole niin tarkkaa...)

Vedä lanka silmukoiden läpi ja nurjalle puolelle, ja päättele työ. Kiinnitä tupsu, jos sellaisen meinaat laittaa.

Käytin Novitan Joki -lankaa ja 4 mm puikkoja.

Koko oli sopiva kummallekin pojalle, mutta eivät jaksaneet pitää pipoa päässään sen aikaa, että olisin saanut kuvan, enkä jaksanut erityisemmin yrittää.

Kysyin Pojalta, kummalle pipo annetaan. Kuulemma Pikkuveljelle.
Kysyin Pikkuveljeltä, kummalle pipo annetaan, kuulemma isoveljelle.

Neulon vielä toisen pipon, ettei tarvitse neuvotella, vaan kumpikin "saa" itselleen pipon. Testaan sitä varten vähän eri ohjetta: ajattelin neuloa reunan 1 oikein 1 nurin, ja lisäksi kavennukset teen yhteen neulomalla, koska niistä tulee mielestäni kauniimmat niin.

Tupsunkin ohje pitää kaivaa netistä, kun en sellaisia ole omien päiväkotiaikojeni jälkeen väkertänyt :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.