Helppo (ja nopea!) kauluri lapselle

13.1.2018


Bongasin lokakuussa Pilkkeitä-blogista aivan ihanat sukat, joista inspiroituneena innostuin itsekin taas neulomaan. Olin jo pidempään halunnut neuloa kaulurin, joten päätin aloittaa homman tauon jälkeen siitä. Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten toisten esimerkki inspiroi - vaikka ei toteuttaisikaan sitten ihan samaa kuin toinen, innostuu kuitenkin toisen ansiosta tekemään jotain :)

Kauluriohjetta googlailin (yksi hakusanoista oli HELPPO) ja löysin sopivalta tuntuvan ohjeen täältä Koti männikössä -blogista.


Työ aloitetaan kaulan resorista. Luo kuudella jaollinen määrä silmukoita, esim. 48, yhdistä ja neulo 1o (takakautta), 1n, 16 kierrosta, eli n. 8cm.

Hartiaosa: 1. krs: neulo koko kierros oikeaa. 2. krs: *4o, viides silmukka ensin etukautta ja sitten sama silmukka takakautta ( = silmukan lisäys), 1n* 3.-4. krs: samoin kuin 1. krs. 5. krs: *5o, kuudes silmukka ensin etukautta ja sitten sama silmukka takakautta, 1n*.6.-7. krs: samoin kuin 1. krs.

Jatka näitä kierroksia vuorotellen niin, että lisäyksien välissä oleva silmukoiden määrä kasvaa aina yhdellä. Tässä kaulurissa viimeisenä kierros, missä silmukoita oli kahdeksan ennen lisäystä.
Neulo viimeisen lisäyskierroksen jälkeen 1 krs oikeaa ja 1 krs nurjaa. Päättele työ nurjilla silmukoilla.

Olen yrittänyt opetella aina neuloessani jonkun uuden jutun. Tässä kaulurissa se oli silmukoiden lisääminen takakautta neulomalla.

Lisäksi opin silmukan neulomisen takakautta oikein. Siihen hyvä video täällä.

Käytin Red Heart Soft -lankaa (ostin Prismasta) ja neuloin kaulurin neljällä puikolla (5-koon), ne riittivät ihan hyvin tämän kokoisessa kaulurissa. Kaulurini tuli yksivuotiaalle neitoselle.

Tässäpä helppo ja nopea ohje vaikkapa viikonlopun aikana toteutettavaksi!

Kivaa viikonloppua! :)

4 kommenttia:

 1. Kaulurista tuli sievä, ihana väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin itsekin kovasti, kiitos siis hyvästä ohjeesta! :)

   Poista
 2. Voi miten suloinen kauluri ja tuo väri on aivan ihana♥ Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väri oli minustakin niin suloinen :) Onneksi oli kummityttö, kenelle tehdä kauluri, kun meidän pojat eivät ehkä olisi väristä innostuneet :D Kiitos samoin sinne! <3

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.