Mistä saan vinkkejä hyvistä kirjoista

4.5.2018


Hyvät kirjat (ja hyvä musiikki) tulevat lähes aina puheeksi tavatessani ystäviä ja sukulaisia. Ja itse asiassa lähes kaikkien kanssa! Töissäkin niin työkavereiden, kuin asiakkaidenkin kanssa. Rakastan saada ja jakaa vinkkejä hyvistä kirjoista. Tässä omat parhaat lukuvinkkilähteeni.


✗  Kaverit ja sukulaiset

Tiettyjen ystävien (ja sukulaisten) kanssa kirjat tulevat aina puheeksi jossain vaiheessa, kun tavataan. Ja tiedän tiettyjen ihmisten suositukset takuuvarmoiksi - he tuntevat minun makuni, enkä koskaan pety heidän suosituksestaan lukemiini kirjoihin.


✗  Kollegoiden kirjaryhmä facebookissa

Meillä on oma lukuryhmä, josta olen saanut hurjasti hyviä kirjavinkkejä. Loistava idea! Suosittelen perustamaan, jos teillä on yhtään suurempi työyhteisö (ja mitä luultavimmin paljon samanhenkisiä ihmisiä), eikä tällaista ryhmää vielä ole.

Äkkivilkaisulla katsoin, että facebookista kyllä löytyy ihan muutenkin julkisia kirjojen ystävien ryhmiä.
✗  Kollegat livenä

Ihana, suuri (ja puhelias!) työyhteisö, jossa monet lukevat paljon kirjoja. Lukemattomia (hih) ovatkin ne vinkit, joita olen ihanilta työkavereilta vuosien mittaan saanut.


✗  Lehdet

Esim. Kodin Kuvalehdessä ja Kotivinkissä on aina hurjan hyviä kirjavinkkejä! Jos olen reissussa ilman wifiä, otan aina niistä kuvan kännykällä (mulla on kännykässä erillinen lukuvinkit -kansio ihan niitä kuvia varten). Jos taas olen wifin äärellä, varaan kirjastosta heti. Meidän kirjastossa on superhyvä systeemi, jossa varaaminen ei maksa mitään, mutta noutamatta jäänyt varaus maksaa. Kirjoja tulee varattua ja lainattua PALJON. (Vielä kun ehtisi lukemaankin samaan tahtiin :D)


✗  Bongaan ihmisten kädestä

Spottailen potentiaalisia kirjoja ihmisten kädessä niin töissä, kuin vapaalla. Tilaisuuden salliessa kyselen tarkemmin kiinnostavan oloisista kirjoista :) Esim. tässä postauksessa esiintyneen Hyvä aviomies -kirjan bongasin juuri tällä tavalla töissä asiakkaan kädestä.
✗  Blogit

Ja tietysti hyviä kirjoja löydän nykyisin myös blogeista, ja paljon!


Mistä sinä löydät hyviä kirjoja luettavaksi?


HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!
Toivottavasti jää aikaa myös lukemiseen ;)


PS. Täältä löydät muita kirja-aiheisia postauksia.

4 kommenttia:

 1. Kyllä tosiaan ne parhaat vinkit on tulleet ystäviltä tai sitten blogeist, jokin hyvältä tuntuva teos/sen esittely on pistänyt silmään:) Sellainen kirja on parasta luettavaa kun kirjan avaa eikä sitä maltakkaan laittaa kiinni ennenkuin viimeinen sivu on kääntynyt:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, se on aina ihanaa, kun onnistuu löytämään niin hyvän kirjan! ♡ Ei vaan ole nykyisin kauheasti niitä tilaisuuksia lukea jotain kirjaa saman tien alusta loppuun :D

   Kiitos samoin! :)

   Poista
 2. Facebookin ryhmistä bongaan luettavia, lehdistä myös. Mutta mulle tulee esimerkiksi Elisa Kirja -palvelun uutiskirje sähköpostiin ja siellä on myös hyviä ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, se olikin uusi tuttavuus, pitänee tutustua jossain välissä! Kiitos vinkistä :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.