Että hän muistaisi saman

19.4.2016

Luin Elina Hirvosen Että hän muistaisi saman -kirjan. Tämä on kirjailijan esikoisteos.

Mykistyin.

Mietin pitkään, mitä sanoisin kirjasta - se veti nimittäin täysin jalat alta. Yksi parhaista, jonka koskaan olen lukenut, ja ihan mielettömän vaikuttava. Kirja on ohut, mutta täynnä painavaa asiaa. Ei voi kuin ihmetellä, miten Hirvonen onnistuu kertomaan niin vähällä tekstin määrällä niin kovin paljon. Kirjan jokainen lause tuntuu merkitykselliseltä. Jokainen sana ja virke oli luettava ajatuksella.

Päähenkilö Anna istuskelee kirjan kanssa kahvilassa ja tekee lähtöä tapaamaan veljeään mielisairaalaan. Ajatukset risteilevät päässä. Menneisyyden haamut niin kauempaa, kuin lähimenneisyydestäkin, vaivaavat Annaa perheenjäsenineen. Niin myös miesystävää, Iania.

Kirja kolahti minuun erityisen täysillä varmaan myös siksi, että siinä oli joitakuita yhtymäkohtia myös omaan elämääni. Pistää miettimään, onko kirjailijalla omakohtaista kokemusta kirjan teemoista, vai onko tällä vain ihan erityisen loistava mielikuvitus.

Että hän muistaisi saman taitaa olla ensimmäinen kirja, jonka olen lukenut yhdessä päivässä. Itse asiassa muutamassa tunnissa. Välillä oli pakko pitää taukoa - käydä jaloittelemassa ja happea haukkaamassa. Lopetettuani en pystynyt lopettamaan itkemistä.

Suosittelen lukemaan. Ja jos luet, olisin erittäin, erittäin kiinnostunut kuulemaan mitä pidit.PS. Muita kirjavinkkejäni löydät täältä tai klikkaamalla "Luin" -linkkiä tuosta alapuolelta:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.