Mustavalkoinen New York

20.4.2016

April showers bring May flowers niin kuin ameriikaksi tavataan sanoa näin kevään korvalla. En ole ihan varma ajaako tämänpäiväinen LUMIsade (jep, you gotta be kidding me!) saman asian, mutta elän toivossa.

Noh, toukokuun kukkasia odotellessa tässä kuvia aurinkoiselta Manhattanilta viime viikonlopulta. Tosin mustavalkoisena.

Koska olen edelleen säästökuurilla, pitäydyin poissa kaupoista ja kävelin kameran kanssa pitkin Greenwich Villagen ja Sohon katuja.

Katukuvaus kiinnostaa minua kovasti ja haluaisin erityisesti kuvata ihmisiä. Tavallisia ihmisiä tekemässä tavallisia juttuja. Sellaisia kuvia tykkään itsekin katsella menneiltä vuosilta ja vuosikymmeniltä. Olen kuitenkin edelleen kovin ujo kuvaamaan tuntemattomia.

Tuntemattomien kuvaamistahan ei kiellä mikään laki - kuka vain saa julkisella paikalla kuvata toisia ja jopa julkaista kuvan, kunhan ei esitä kuvauksen kohdetta epäedullisesti. Mielestäni tässäkin asiassa on tärkeää toimia hyvien tapojen mukaisesti.

Yleensä kaikki, joista olen kuvia ottanut, ovat huomanneet minun kuvaavan. Ja yleensä kukaan ei ole moksiskaan, päinvastoin, moni hymyilee ja näyttää peukkua. Vain kerran kuvattava on näyttänyt närkästyneeltä ja pyörittänyt päätään (kiinalainen torimyyjä). Sitä kuvaa en edes säästänyt (saati olisi julkaissut), koska hän ei selvästi halunnut olla kuvassa. En kyllä itsekään erityisesti nauti kuvattavana olemisesta, mutta niinpähän vain taidan komeilla ainakin aika monen aasialaisen turistin perhealbumissa :D

Meillä on muuten kotiläksynä kurssille ottaa henkilökuva/potretti. Toistaiseksi plakkarissani ovat kuvat esikoisesta näyttämässä kieltä ja kuopuksesta silmät kiinni posket pullollaan ilmaa. Että ei se helppoa ole meistä kenellekään.

Muikku!
PS. Jos aihe kiinnostaa, tuosta ventovieraiden kuvaamisesta on hyvä kirjoitus täällä.


4 kommenttia:

  1. Kolmanneksi alin kuva sai mieleni haluamaan heti kahvia!!?? Hyvät on kuvat!! Toiset jopa tosi hyvät.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, Sari, ja kiva kun kommentoit! :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.