Hurahtamisesta

23.2.2018

Olen herkästi innostuva tyyppi ja mulla on taipumusta hurahtaa asioihin (aiemminhan olen hurahtanut ainakin makrokuvaukseen, joogaan ja aina kerta toisensa jälkeen lukemiseen).

Tällä hetkellä olen hurahtanut pariinkin asiaan: sokerittomaan elämään ja podcasteihin :D


Olen ollut vähän kyllästynyt Spotify-soittolistoihini, joita kuuntelen aina liikkuessani ja välillä muulloinkin. Päätin viimeinkin kokeilla (viime aikoina joka paikassa hehkutettujen) podcastien kuuntelua ja heureka: nehän ovat ihan loistoviihdettä pitkille kävelyille! Nuo kävelyt ovat nimenomaan olleet ongelmani, kun olen vähän kärsimätön luonne, enkä millään malttaisi kävellä pitkään ( = yli tuntia). Mieluummin yleensä juoksen 30-40 minuuttia. Podcasteja kuunnellessa aika on mennyt viime lenkeillä kuitenkin ihan siivillä!

Olen kuunnellut toistaiseksi Cafe au lait´ta (Etelä-Ranskassa asuvat Helena ja Lilli haastattelevat erilaisia ulkomaille muuttaneita suomalaisia (kuuntele vaikkapa tämä hersyvän iloisen, Fuengirolassa asuvan Mirjamin haastattelu, joka sai hymyn huulille, tai tämä Italiassa viinitilaa pitävän Riikka Sukulan haastattelu), ja Unelmaduunareita (loistavan Unelmahommissa-kirjan kirjoittaneet Satu ja Hanne haastattelevat erilaisia unelmahommissaan työskenteleviä ihmisiä). Latasin puhelimeen Acast-sovelluksen, jolla kuunteleminen on kätevää.


Spotify-soittolistat ovat kyllä käytössä edelleen, plus omien lisäksi olen löytänyt sieltä myös muiden soittolistoja. Viimeksi kuuntelin jotain classical music for reading & studying -listaa, joka on tosi hyvää taustamusiikkia kirjoittaessa (sanat kun tuppaavat välillä häiritsemään kirjoittamista). Itseltäni löytyy myös esimerkiksi soittolista "Pojat", jossa on poikien lempparibiisejä vaikkapa automatkojen ratoksi.

Toisesta viime aikojen hurahduksestani olen vieläkin enemmän innoissani: sokerittomasta elämästä. Itse asiassa jopa siinä määrin innoissani, että en ole aina iltaisin meinannut saada unta :D En vain malta lopettaa aiheeseen liittyvien opusten lukemista.

Olen jo pidempään yrittänyt saada painoa putoamaan (haluaisin pois seitsemisen kiloa). Se ei ole onnistunut millään. Ei yrittämällä keventää ihan summanmutikassa, ei laskemalla Painonvartijoiden pisteitä, ei lisäämällä liikuntaa (onneksi siitä tulee kuitenkin palkinnoksi hyvä mieli), ei vähentämällä iltasyömistä... Nuorempana olisivat kilot lähteneet humisemalla noilla keinoilla.

Bongasin jostain Sarah Wilsonin, joka on kirjoittanut kirjat Irti sokerista: 8 viikon puhdistuskuuri ja keittokirja ja Irti sokerista loppuiäksi: terveyttä, hyvinvointia ja ravinteikkaita reseptejä, ja rakastuin. Sarah on muuten australialainen - tietysti :D


Olen jo jonkun aikaa noudattanut periaatetta, että liikun vapaapäivinäni joka päivä vähintään 30 minuuttia, ja Sarah kertoo myös pitävänsä sääntönään liikkua joka päivä vähintään 20 minuuttia. Yleensä aina tulee liikuttua enemmän, kun vain pääsee vauhtiin.

Päätin itsekin ottaa tuon 20 minuutin säännön käyttöön joka päivälle (ei vain niille vapaapäiville), sen verran löytyy aina aikaa! Kuluneiden parin viikon aikana määrä on jäänyt vain kerran 20 minuuttiin, kun ei kerta kaikkiaan vain riittänyt aikaa enempään.

Sokerittomuudessa olen vasta puhdistusohjelman ensimmäisessä viikossa (tänään on kuudes päivä), raportoin etenemisestä, kunhan aikaa vähän kuluu. Tosin eilen ja tänään olo onkin yllättäen ollut vähän huono, johtuisiko tuosta sokerin puutteesta?!? Sarahin mukaan se kuuluu asiaan, eli pitää ehkä vain kärvistellä tämän yli...? Mietin kyllä sitäkin, että pitäisikö palauttaa hedelmät ja esim. hunaja takaisin ruokavalioon, tuon puhdistuksen alussa kun ei saa syödä edes niitä.

Oletko sinä hurahtaja? :D Entä oletko kokeillut täysin sokeritonta ruokavaliota?

6 kommenttia:

 1. Minä en tuollaisesta podcasteista ollut kuullutkaan:) Täysin sokeritonta ruokavaliota en ole koskaan kokeillut, mutta aina vuoden vaihteessa aloitan herkuttoman kauden,jolloin ei syödä mitään herkkuja. Työ on vähän sellainen että noita nopeita sokereita tulee kyllä välillä käytettyä, varsinkin yö aikaan:) Kiva on kuulla raportointiasi, tuota voisi vaikka joskus lomalla kokeilla itsekkin! Kaunista talvipäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin tosiaan kuullut, mutta en ollut tullut kuunnelleeksi - kivaa ajanvietettä ovat kyllä olleet :) Kaunista päivää myös sinne <3

   Poista
 2. Minäkin hurahdan helposti eri asioihin. Podcasteihin en ole (vielä) varsinaisesti hurahdanut, Unelmaduunareita olen kyllä kuunnellut ja hyväksi todennut.

  Minä olin vuoden sokerittomalla ja se oli hyvä vuosi. Olin energinen ja jaksava ja paino putosi. Sokerittomuus loppui sen vuoden jouluun ja sen jälkeen en ole päässyt takaisin sokerittomuuteen. Nyt minulla on vapaana aikomuksena päästä eroon herkuista eli en osta enää suklaata, irtokarkkeja, keksejä. Niitäkin on tullut viime aikoina naposteltua ihan liikaa. Lohdutukseksi, palkinnoksi ja ties minkä syyn takia...

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin vähän huolettaa, että näinköhän kuitenkin palaan taas jossain vaiheessa sokerinsyöjäksi - olo on nimittäin ollut jo nyt energisempi kuin aikoihin, mutta tiedän, että olen myös ihan toivottoman paljon makean perään... Viikonloppuna teki mieli syödä "vähän" makeaa, mutta ihmeekseni pystyin vastustamaan kiusausta. Tiedän, että jos otan vähän, tekee mieli ottaa lisää, ja siinä se sitten taas on...

   Poista
 3. pitäisikö minunkin ryhtyä tähä. Tosin omassa dietissä ei myöskään sokeria ole. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
 4. Oon kyllä ainakin vielä tosi innoissani tästä! Tosin jos sulla ei nytkään ole sokeria ruokavaliossa, niin sehän on jo tosi hyvä :)

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.