1. sokeriton viikko takana

26.2.2018


Täysin sokeritonta elämää on takana nyt yksi viikko. Tarkalleen ottaen 8 päivää.

Jotain vaikutuksia olen ollut havaitsevinani:

Olen huomannut, että olo on vähän aiempaa energisempi. Unentarve on ollut vähän normaalia vähäisempi.

Painoa ei ole pudonnut (noh, ehkä puoli kiloa, mutta sen verran se tuppaa seilaamaan muutenkin), mutta sen sijaan turvotusta on selvästi vähemmän. Kireältä tuntuneet vaatteet eivät kiristä enää yhtään niin paljon!




Se viime torstain ja perjantain huonovointisuus osoittautui yllättäen joksikin vatsapöpöksi, eli en usko sen johtuneen sokerittomuudesta laisinkaan. Pöpön mentyä ohi olo on palannut takaisin tosi hyväksi!

Olimme viikonloppuna synttäreillä ja ensimmäistä kertaa elämässäni vastustin juhlissakin makeita herkkuja ihan täysin. Olen aina ajatellut, että kyllä nyt juhlissa vähän voi ottaa, mutta tällä kertaa pysyin lujana. (Harmillista, sillä kakut olivat olleet tosi herkullisia...!) Ajattelin, että kyllä kahdeksan viikkoa on ihan oikeasti pakko pystyä olemaan ilman.




Tällä viikolla tulee pari päivää, jolloin en luultavasti pysty liikkumaan, joten tein eilen vähän varastoon ja kävelin 8 kilometrin lenkin. Koillistuuli oli muuten sen verran napakka, että kännykkä(kin) kauhistui pakkasta ja sammui lenkin puolivälissä :D

Tein myös sitä mysliä, jonka mainitsin sunnuntaina, ja hyvää tuli. Tosin rehellisyyden nimissä todetttakoon, että ei ihan yhtä hyvää, kuin tästä aiemmin valmistamastani taivaallisesta myslistä. Ensi kerralla aion tehdä jonkunlaisen yhdistetyn version näistä kahdesta.

Itse tehty mysli on superhyvää ja terveellistä - plus niin helppoa valmistaa! Tuntuukin ihan hullulta, että niin monet kaupan myslit pursuavat sokeria, vaikka ilmankin saa valmistettua hurjan herkullista.




Viikon päästä sitten tunnelmia toisen sokerittoman viikon jälkeen :)

Aurinkoa maanantaihin!


PS. Jos sinä kaipaat laillani terveellisempiä, sokerittomia herkkuja, niin tässä aiemmassa postauksessa on muutama ihana smoothie-ohje:

Keinoja sokerihimon taltuttamiseksi ja 6 ihanaa smoothieta

Postauksesta löytyvä täyttävä ja herkullinen tofu-banaanismoothie on muuten pitänyt pintansa lempparinani! Tein sitä viimeksi eilen :D Se on loistoeväs esimerkiksi mukaan töihin.

4 kommenttia:

  1. Iso hatun nosto sinulle. Itse olen arjen ilman sokeria tai siis herkkuja toki teehen laitan ripauksen sokeria enkä seuraa ruoka-aineita että onko niissä sokeria mutta pyrin vastustamaan herkkujen syöntiä. Mutta sit ottaakin sunnuntaina aivoon kun viikonloppuna olen sortunut herkuttelemaan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nanni <3 Jos mulla onnistuisi tuollainen hillitty herkuttelu, niin tyytyisin siihen, mutta kun mulla lähtee aina lapasesta ja herkuttelusta tulee salakavalasti päivittäistä, niin pakko yrittää jollain katkaista se. Minusta voit olla ihan hyvällä omallatunnolla, jos herkuttelut jää yleensä siihen viikonloppuun :) Kiva kun kommentoit!

      Poista
  2. Hienoa!!
    Minä olen joutunut noudattamaan kuukausia sokeritonta kuuria terveyteni takia ja tiedän miten vaikeaa se on alussa.
    Toki samalla minulta kiellettiin valkoiset jauhot ja hiivakin.
    Edelleen välttelen valkoista sokeria parhaani mukaan, mutta sallin jo tumman suklaan ja joskus jäätelön tai jogurtin sisältämän sokerin.
    Vaihtoehtoja on aina tarjolla.
    Kuivahedelmät ja pähkinät ovat minusta paras naposteltava herkku.
    Kohta huomaat ettet sokeria kaipaa laisinkaan ja karkki ja kakut suorastaan inhottavat tai et vain piittaa niiden läheisyydestä.
    Tsemppiä sinne talven pakkasen ihmemaahan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, monta kuukautta on kyllä hieno saavutus <3 Ja ihan varmasti ainakin terveydellisesti sen arvoista!

      Minullekin on onneksi vaihtoehtoja tarjolla, varsinkin kun RAKASTAN juustoja ja pähkinöitä :) Tuon Wilsonin kirjan mukaan ei saa syödä edes kuivattuja hedelmiä (sisältävät suhteessa paljon sokeria), ainakaan heti näin alussa, mutta jotain makeita saa onneksi myöhemmässä vaiheessa palauttaa ruokavalioon. Tarkoitus siis on juuri tuo, että pääsisi siitä makean kaipuusta eroon.

      Sitä odotellessa, että jäätelö alkaisi inhottaa... :D

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.