Havanna-kuvia Vol. 2 plus vähän muutakin höpinää

21.2.2018

Nyt tulee lisää Havanna-kuvia. En ole vieläkään ehtinyt käydä kaikkia edes läpi - läpikäyminen ja editoiminenhan vievät hurjasti aikaa, ja päivät ovat viime aikoina täyttyneet ihan salakavalasti kaikesta muusta.

Eilen illalla olin kaukaa viisas ja imuroin, joten tänään pystyin olemaan ihan rauhassa koneella ja tekemään hommia. Aina jossain vaiheessa huushollimme sotkuisuus ylittää jonkun maagisen rajan, jonka jälkeen en pysty keskittymään mihinkään muuhun, ennen kuin sitä on vähän raivattu :D Nykyään asiaa ei myöskään ainakaan auta se, että Kissa kakkonen roiskii päivittäin hiekkalaatikkonsa hiekat ympäri takkahuonetta. Otetaan vastaan vinkkejä hyvistä, katollisista hiekkalaatikoista! Yksi sellainen meillä jo onkin, mutta tarvitaan toinenkin.

Ja nyt siis sinne Havannaan... Tällä kertaa ei ole väriteemaa, vaan ihan sekalainen seurakunta kuvia.


Kuuban pääkaupunki Havanna (espanjaksi La Habana) on 2,2 miljoonalla asukkaallaan Karibian suurin kaupunki. Sen siirtomaatyylinen vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde.Wikipedia kertoo Havannasta seuraavaa:

"Yhdysvallat perusti kaupunkiin 1800-luvulla pienen mutta merkittävän kauppayhteisön. Kuuba itsenäistyi 1898, ja maan läheisten Yhdysvaltain-suhteiden seurauksena Havannaan tuli paljon amerikkalaista liiketoimintaa ja turismia, ja kaupunki alkoi muistuttaa yhdysvaltalaista kaupunkia.
Fidel Castro otti Kuubassa vallan vuonna 1959. Hän aloitti yhteistyön Neuvostoliiton kanssa, minkä seurauksena Havannaankin tuli neuvostoliittolaisia aluksia, autoja ja tavaraa. Vanhakaupunki rapistui aluksi kun Castro keskittyi sisämaan kehittämiseen, mutta 1980-luvulla vanhojakin kortteleita ryhdyttiin kunnostamaan, kun vanhakaupunki lisättiin Unescon maailmanperintöluetteloon. Havannan talous kärsi pahoin Neuvostoliiton hajoamisesta 1991.
Vaikka vanhakaupunkia kunnostettiinkin 1980-luvulla, muu Havanna on nykyisin huomattavan ränsistynyt. Rakennuksia sortuu usein, ja kadut ovat täynnä kuoppia. Kaupunki on myös paikoin ylikansoitettu. Vanhojen talojen lisäksi entisajoista muistuttavat yhä käytössä olevat vanhat yhdysvaltalaiset autot."Nyt vielä lenkille ja sitten viedään Pikkuveljen kanssa pikkukisu rokotettavaksi (vahvistus ensimmäiseen rokotukseen).

Seuraavassa postauksessa kuulet, mihin olen viime aikoina hurahtanut.

Siihen saakka moikka, ja toivottavasti päiväsi on yhtä aurinkoinen, kuin täällä meillä! :)

2 kommenttia:

 1. Upeita matkakuvia! Nuo autot on sitten hienoja, värit kuin karkkeja:) Kiva paikka ja niin paljon nähtävää! Mukavaa keskiviikko iltaa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tuli niistä karkit mieleen, kun tänään katselin kuvia, mutta voi kyllä johtua myös mun sokerilakosta :D

   Kiitos samoin ❤

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.