Pehmeä bataatti-kukkakaalikeitto

11.11.2017


1 sipuli pilkottuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
kookosöljyä
bataatti (keskikokoinen)
kukkakaali (pieni)
kasvisfondi tai -liemikuutio
kaurakermaa
Koskenlaskija-juustoa
mausteita ja yrttejä makusi mukaan:
suola, mustapippuri, valkopippuri, persilja, tabasco...

Kuullota sipulit kookosöljyssä. Lisää kattilaan bataattilohkot ja kaada päälle kiehuvaa vettä siten, että ne juuri peittyvät. Lisää kasvisfondi tai -kuutio ja anna kiehua hetki. Lisää sitten hieman vettä ja kukkakaalit. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta sauvasekoittimella ja lisää mukaan kerma (kaura- tai tavallinen ruokakerma) ja sulatejuusto. Sekoita pienemmällä lämmöllä, kunnes sulatejuusto on sulanut kokonaan. Tarkista keiton maku ja paksuus, ja lisää tarvittaessa nestettä (vettä tai kermaa). Lisää mausteet.

"Herkkuruokaa!", oli Pikkuveli kommentoinut keittoa. Ottaen huomioon, että se ei sisältänyt sen puoleen perunaa, kuin ruisleipääkään, koen onnistuneeni tässä :D





4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Pitääpä kokeilla, tämä olisi oikein oivallinen työeväskin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi hyvää, ei kun mukaan töihin vaan! :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää ja kuulostaa tuo "herkkuruoka"! Eikös sitä sanotakkin että lasten suusta se totuus kuuluu:)♥ Hauskaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa niin :D Ja tässä oli kyllä täysin oikeassa, tämä oli ihanaa :)

      Poista