Katuvalokuvausta Helsingissä

12.5.2016

Viime viikolla valokuvauskurssimme kokoontui (ah, niin kovin rakkaan) Helsingin keskustassa katuvalokuvauksen merkeissä.

Genrestä kiinnostuneille hyvä juttu aiheesta täällä Ylen sivuilla. Puuhassa ovat kunnostautuneet esim. ihana, ihana Henri Cartier-Bresson ja aiemmassakin postauksessa (täällä!) mainitsemani Vivian Maier. Suosittelen vilkaisemaan heidän kuviaan vaikkapa googlen kuvahaun kautta - aivan mielettömiä!

Itsestäänselvä valintani meille annetuista teemoista (ihmiset, arkkitehtuuri, oudot/hassut jutut) olivat ihmiset.

Alkuun tuntui oudolta pyytää tuntemattomia kuvaan, mutta siihen tottui yllättävän nopeasti. Luulen, että aurinkoinen ja kesäinen ilta vaikutti ihmisten tunnelmaan - kaikki olivat iloisen ja vapautuneen oloisia. En kuitenkaan yllättynyt siitä, että (paria poikkeusta lukuunottamatta) ulkomaalaiset innostuivat poseeraamaan paljon suomalaisia vapautuneemmin. (Muutama antoi yhteystietonsa ja lähetin kuvat myös heille itselleen.)

Ja hei, ystävilleni tiedoksi, että jos haluatte itsestänne kuvia, niin mulle kelpaa aina harjoitus! Mennään joku ilta Kaivariin kahville ja kuvailemaan :)


Kiitos kuvattaville ♥ Tämä oli hurjan kiva harjoitus!

Million thanks to you sweet, adorable people, who gave me a chance to practice ♥
This was so much fun!7 kommenttia:

 1. Hienoa, upeat otokset!
  Ihailen teitä katukuvaajia, itse menisin aivan lukkoon noissa tilanteissa :))

  Millä objektiivilla ja arvoilla nämä kuvasit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, Sirpa!
   Tämä oli kyllä tosi kivaa puuhaa. Itsekin yllätyin (vaikka ihan perusreippaana itseäni pidänkin), että oli kuitenkin niinkin helppoa ahdistella ventovieraita ja vielä Suomessa - ulkomailla kynnys olisi varmaan vieläkin matalampi.

   Nämä kaikki ovat Sigma 17-50mm -linssillä. Tykkään, että sillä pääsee tuohon 50mm:iin, mutta myös saa tarvittaessa laajakulmafiilistä mukaan. Luulen, että suljinaikana oli enimmäkseen 1/00 (=riittää liikkeen pysäyttämiseen), ISOn olen pyrkinyt pitämään 100-200:ssa ja valoisuutta olen säädellyt enimmäkseen aukolla, joka näissä kuvissa on ollut varmaan f/6-12 -luokkaa, riippuen vähän miten valoisaan kohtaan olen tarkentanut. Ehdin jo poistaa kuvat kamerasta ja ainakaan äkkiseltään ei Lightroomissa näkynyt tarkempia tietoja, paitsi ISO-arvot. Aurinkoinen ilta oli siitä kiitollinen kuvaukseen, että valoa piisasi ja sai pidettyä ISOn alhaisena, suljinajat nopeana ja vielä lisäksi aukonkin tosi pienenä.

   Poista
  2. Ja vielä pitää lisätä, että en kyllä itsekään ihan mukavuusalueellani ollut :D Yritin räpsäistä kuvat mahdollisimman nopeasti, etten pidättelisi ihmisiä ja "vaivaisi" enempää. Jälkeenpäin mietittynä se oli vähän turhaa, sillä kaikki suostuivat tosi iloisesti kuviin :) Harjoitusta vain lisää, niin kyllä se tästä helpottuu!

   Poista
  3. Kiitos, Nunu.
   Mulla löytyy Sigma 24-70mm. Täytyy joskus kokeilla tuttujen kanssa :D

   Poista
  4. Se sopisi varmaan loistavasti tuohon puuhaan! Itse kaipailen ihan perus-40mm:stä, mulla olisi kyllä Canonin 50-millinen, mutta sillä tulee vähän liian lähikuvaa. Lisäksi kannattaa kokeilla eri juttuja, esim. ottaa joku tietty teema, joku väri tai muoto, tai vaikkapa hattupäiset ihmiset. Ja itse kokeilin esim. tarkoituksella kuvata vastavaloon, niin sai ihan erilaisen tunnelman kuviin. Ei muuta kuin värväämään tuttuja kokeiluihin! :)

   Poista
 2. Vitsi miten hienoja kuvia! Ihailen kyllä aina näitä sinun otoksiasi.

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.