Suomen sakura

13.5.2016

No NYT.

Se aika vuodesta.

Se lyhyt, silmänräpäykseltä tuntuva hetki vuoden kierrossa, kun tuomet puhkeavat kukkaan. Jos ei koko Suomen, niin ainakin oma henkilökohtainen hanamini - kukkien katselun aika. (En nyt tässä huomioi Roihuvuoren kirsikkapuita.)

Minut paremmin tuntevat tietävät, että pidän tätä aikaa jollain lailla maagisena.

Tämä ajanjakso pitäisi julistaa pyhäksi. Ihmisten tulisi voida istuskella varhaisesta aamusta myöhään yöhön tuomen juurella, imien sisäänsä auringonsäteiden ja kuplajuoman lisäksi tuomenkukkien huumaavaa tuoksua. Viettää piknikkejä valkokukkaisten kaunotarten läheisyydessä - juhlistaen elämää ja muistaen, että koska kaikki kaunis joskus katoaa, on kovin tärkeää nauttia siitä silloin, kun siihen on mahdollisuus.

Upottaessani kasvoni valkoiseen kukkamereen ja hengittäessäni päihdyttävää tuoksua mieleeni tulvivat Suvivirsi ja lapsuuden ja nuoruuden kesät. Ne loppumattomat kesät, kun sai vain olla ja maailmassa ei mitään muuta ollutkaan kuin aikaa.2 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Nyt on tosiaan luonto tosi kaunis. Tuomi, omenapuut, kirsikkapuut ja luumupuut kukkivat.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tämä on ihanaa ja niin kaunista aikaa! Äsken vielä sateen jälkeen ilma tuoksui ihanan raikkaalta ja linnut sirkuttelivat :) Kivaa viikonloppua sinne myös!

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.