Nainen junassa ja pari muuta

13.6.2017

Viime torstaina satoi koko päivän.

Oli ihanaa istua erkkerin vihreän sohvan nurkassa peiton alla kirja kourassa. Kuunnella, kuinka sade ropisi kattoon ja ikkunalautoihin, ja lepuuttaa välillä silmiään ympäröivässä vihreässä luonnossa.


Olen saanut luettua viime aikoina useammankin kirjan.

Enni Mustosen kirjoista kolme ensimmäistä. Lisäksi puolet neljännestä, eli Ruokarouvasta, kun aloin välillä lukemaan Paula Hawkinsin Nainen junassa - ja jäin sille tielle! Ihan mielettömän koukuttava kirja. Luin sen kahdessa päivässä, mikä on tässä meikäläisen arjessa melkoinen saavutus :D En vain voinut lopettaa. Saattaa olla, että luin jopa salaa esimerkiksi kun pojat söivät iltapalojaan... ;) Onko tämä jo sinulle tuttu? Elokuvaa en ole nähnyt, enkä varmaan aiokaan, kirja oli nimittäin sen verran, hmm, ajatteluttava.

Lisäksi jossain Enni Mustosen kirjojen lomassa lukaisin pitkäaikaisen (ja suuren) idolini Anna-Leena Härkösen Ihana nähä! ja muita kirjoituksia -kirjan, joka oli lyhyine (ja ah, niin viihdyttävine) kirjoituksineen juuri sopiva kiireiseen elämäntilanteeseen.

Lukuvuoroaan odottelevat mm. jälkimmäinen puolikas Ruokarouvasta, Ruokarouvan tytär, Jojo Moyesin Parillisia ja parittomia (jonka olen näköjään lainannut kaksin kappalein, kääk! Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon tai mörökölli minut syököön, että palautan toisen kirjastoon asap!), Clare Mackintoshin Annoin sinun mennä, Kate Mortonin Hylätty puutarha, Enni Mustosen Lapinvuokko (ensimmäinen osa Pohjatuulen tarinoita -sarjasta), Marja Sekin japanilaisista kertova Kurkistus viuhkan taakse ja Sophie Kinsellan Salaisuuksia ilmassa.

Eiköhän noissa ole kesän ajaksi tekemistä, varsinkaan, kun lomaa ei enää ole tiedossa... mutta lukuvinkit kelpaavat kuitenkin aina! ;)
8 kommenttia:

 1. Nainen junassa onkin jo luettu, mutta kiitos noista muista vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, ilo on ihan minun puolellani, kun luen ja vinkkailen kirjoista :D

   Poista
 2. Minä keräilin viikonloppuna listaa luettavista kesäkirjoista. Tuo "Nainen junassa" on yksi listalla oleva kirja. Sain vinkin myös kirjasta "Kymmenen unelmaani" ja laitoinkin sen varaukseen, mutta sillä näyttää olevan yli 300 varausta ennen minua, joten se ei taida vielä kesälukemiseksi ehtiä. Anna-Leena Härkösen uusimman kirjan (Valomerkki) laitoin myös varaukseen kirjastoon. Ja Miika Nousiaisen kirjan "Juurihoito".

  Minulle Liane Moriartyn kirjat ovat aiheuttaneet sen, etten ole malttanut laske niitä käsistäni ja olen lukenut niitä jopa ruokaa laittaessani.

  Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, Heli, vinkeistä! Luotan makuusi jo siinä määrin, että varasin heti nuo kaikki kolme ensiksi mainittua :D Tosin tietysti Härkönen ja Nousiainen ovat jo entuudestaan tuttuja ja hyväksi havaittuja. Meidän pikkukaupungissa on onneksi vähän maltillisemmat varausjonotkin ;)
   Moriartyltä olen lukenut sen Hyvä aviomies, Tavalliset pikku pihajuhlat jäi kesken. Voisi ehkä antaa sille uuden mahdollisuuden :D

   PS. Se Big little lies -tv-sarjahan oli muuten ihana, joka perustui Moriartyn Mustat valkeat valheet -kirjaan!!!

   Poista
 3. Nainen junassa elokuvaa olen monesti miettinyt katsovani, mutta lukisinko sittenkin kirjan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu, että elokuva olisi ollut mulle liian jännittävä - suosittelen siis tosiaan kirjaa :D

   Poista
 4. Nainen junassa odottelee täälläkin kesälomalukemiston päällimmäisenä, toivon todella, että aikaa löytyy jostain "äiti kato äiti kato" huutelujen välistä... :D

  Täytyykin tutustua muihinkin kirjavinkkeihisi, jos niistä lisää lukupinoa saisi kartutettua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, täällä kanssa elämä on yhtä "äiti kato äiti kato" -huutelua :D (Ja jos ei muuten ihan heti kato, volyymi nousee ja sävy muuttuu: "ÄITI SUN TÄYTYY KATTOA!")
   Nainen junassa vei kyllä siinä määrin huomion, että kannattaa suosiolla odotella sopivaa hetkeä ;)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.