Ihmisiä Manhattanilla

18.6.2016

Kotiuduin tänään työreissulta Nykistä.

Mies on viisas ja järjesti niin, että koti oli tyhjä ja sain nukkua oltuani lähes vuorokauden yhtä soittoa hereillä, ja mikäs sen parempi tapa heräillä "aamu"kahvin kanssa, kuin käydä läpi kuvia. Siis tässäpä niitä heti tuoreeltaan!

Sorruin (taas) käymään B&H:ssa, sillä meni lopultakin totaaliseti hermot kameralaukkuun, joka on ollut jo pitkään sekä liian pieni, että liian painava. Ostin siis käytännöllisemmän repun. Lisäksi (kun nyt sinne saakka raahauduin) ostin jo pitkään ostoslistan kärkipäässä keikkuneet loittorenkaat.

Haluan kokeilla makrokuvausta, (=lähikuvausta, eli pikkuruisten asioiden, kuten hyönteisten tms. kuvausta) mutta en raaski tällä hetkellä panostaa kunnon linssiin vain hupimielessä, joten testaan hommaa näillä renkailla. Testasin jo heti herättyäni kuistilla "ihan vain pikkuisen" vesipisaroiden ja kuihtuneiden kielojen kanssa. Kunhan saan tämän tekstin valmiiksi haen jalustan ja kokeilen hommaa vähän huolellisemmin.

Kuvauksesta kiinnostuneille ja muutenkin elektroniikkaorientoituneille New Yorkin kävijöille suosittelen ehdottomasti tuota B&H-tavarataloa. Mutta varoitan: siellä tulee hulluksi! :D

Kauppaa pyörittävät juutalaiset, jotka ovat hauskoja - ja kovin puheliaita - heppuja. Aukioloajat kannattaa tarkistaa netistä: myymälä on suljettu lauantaina ja menee perjantaina aikaisin kiinni. Lisäksi se on suljettu juutalaisina juhlapäivinä, jotka on lueteltu kaupan nettisivuilla, jos ei satu kuulumaan yleissivistykseen ;)

Muun reissun otin rennosti ja levon kannalta, enkä säntäillyt edes kameran kanssa sen kummemmin.

Kuvailin kuitenkin ihmisvilinää matkalla kauppaan ja takaisin, tässä tulokset:New Yorkin ihmisistä tulikin mieleeni tämä mieletön projekti ja sivu, jonka bongasin facebookista: Humans of New York. Suosittelen tutustumaan!

Nyt jatkan heräilyä sateenraikkaalla pihalla jalustan ja loittorenkaideni kera, kahvikupponen käteen liimautuneena.

Kivaa päivää, ystäväiset!


2 kommenttia:

 1. Todella loistavia katukuvia. Tuo laji kuvauskesta on juuri minulle haastavaa. Millaisen kamerarepun hankit? Minulla on nimittäin ikuinen probleema juuri sopivien kameralaukkujen kanssa =D. Omistan jo viisi eikä mikään ole mieleinen =D. Macrokuvais on tosi kivaa. Ja kun pääset oikein vautiin niin lähdet vain metsään konttaamaan, sieltä löytyy vaikka mitä kivaa kuvattavaa =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, Katinka! Katukuvaus on aika haastavaa, mutta kyllä tosi kivaa - itse olen jo hurahtanut siihen aika tavalla :)

   Reppu on tällainen Lowepro: http://www.bhphotovideo.com/c/product/531348-REG/Lowepro_LP35182_PEU_Flipside_200_Backpack_Black.html
   Kelvollinen mulle, mutta voisi kyllä olla isompikin... Halusin kuitenkin sopivan kokoisen kuljetettavaksi mukana myös työreissuilla, eli kovin suuri ei tullut kysymykseen.

   Eilen jo sain pienen maistiaisen makrokuvauksesta, ja vaikutti hurjan hauskalta, tosin myös kovin haastavalta ;) Mutta kiva löytää vähän uutta kulmaa tähän kuvaushommaan :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.