Helppo(ja) trikoopipo(ja)

22.3.2015

Olin pitkään halunnut ommella itse pipoja.
 
Ompelukaupan täti mainitsi ohimennen, että niitä on helppo ommella (käy järkeen, eihän tuo kummoiselta tekeleeltä vaikuta) ja että netistä löytyy ohjeet googlaamalla. Ja se oli kuulkaa taivahan tosi.
 
Itse törmäsin tähän Suuri Käsityö -lehden ohjeeseen, joka osoittautui hyväksi. Ohjeella saa tehtyä pipoja vauvasta aikuiselle.
 
Ompelukaupan täti vihjaisi myös, että pipojen tehtaileminen lähtee herkästi lapasesta. Totta tämäkin. Itse rupesin ihan vain kokeilemaan ohjetta ja pipoja syntyi saman tien viisi.
 
Kuudeskin oli lähellä valmistua, mutta huolimattomuuttani onnistuin ompelemaan sen piloille. Ompelin vahingossa pari yhteen kuulumatonta kappaletta kiinni toisiinsa leikkaavalla saumurilla, eikä jälki ollut kaunista...
 
Pipoon ei tarvita kangasta erityisen paljon, varsinkaan pienimpiin. Itse uhrasin näihin vähäiselle käytölle jääneen Nanson yöpaitani (pilkulliset), Me&I:n käyttämättä jääneen paidan (pilvet) ja itse ompelemani, nyttemmin käytöstä poistuneen vaunuverhon (tähdet).
 
Ohjeesta ei ole muuta sanottavaa tai lisättävää, kuin että noudata ohjetta! ;)
 
Katso, että kangas on samoin päin kuin ohjeessa. Kohdassa 9/14 tuli itselleni uskonpuute, ja teki mieli tehdä eri tavalla, mutta (tapojeni vastaisesti) tein kuitenkin juuri ohjeen mukaan, enkä pujottanut puolia sisäkkäin, kuten mieli olisi kovasti tehnyt. Ja kas! Ohje oli kuin olikin ihan oikein... :D
 
(Lisäys: Riittää, kun tulostat yhden kaavan. Voit piirtää haluamasi kokoiset kaavat kaavapaperin läpi. Jos et omista kaavapaperia, leivinpaperi käy mainiosti!)
 
 
Vaunuverhokangasta jäi aikoinaan yli ja siitä ompelin housut Pojalle. Hän ei kuitenkaan ole suostunut laittamaan niitä jalkaansa (on muuten ensimmäinen vaatekappale ever, jota hän ei ole suostunut pukemaan ylleen... hmph), joten elän toivossa, että Pikkuveli on vähän kasvettuaan vastaanottavaisempi tähtipöksyille.
 
Mies ja Poika lähtivät uimahalliin. Minä ja Pikkuveli käytettiin Koiraa kävelyllä ja syötiin herkullista kasvissosekeittoa. Siis really! Ohje tulossa joskus, kunhan on aikaa ;) Nyt väsähtäneempi osapuoli meni päikkäreille.
 
Kun väki vähenee, niin pidot paranee, eli nyt meikäläinen meinaa vähän NEULOA!!!
 
 
Leppoisaa sunnuntaita! :)


4 kommenttia:

 1. Wau! Nyt täytyy itsekin kokeilla noita pipoja. Minä olen myös pitkään halunnut ommella itse pipoja, mutta... ja ainakin siihen on tyssännyt ettei ole sopivaa kangasta, mutta onhan meillä kaapit täynnä pieniä vaatteita tms. mitkä sopivat pipoiksi! :) Kiitti vinkistä!

  Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täällä ainakin on vaikka millä mitalla vähäisellä tai olemattomalla käytöllä olevia vaatteita, jotka soveltuvat tuohon hommaan mainiosti.
   Ei kun kokeilemaan!
   Kiitos, ja iloista viikkoa myös sinne :)

   Poista
 2. Aivan ihania pipoja ja mitä kuoseja!! Olen ihan super-kateellinen heille (teille ;)), jotka osaavat oikeasti tehdä käsitöitä. =/ Mun piti aikoinaan polttareissani virkata 100 ketjusilmukkaa ja aloitin tekemällä lankaan umpisolmun, joten siinä mun taidot kirjaimellisesti pähkinänkuoressa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :´D Mutta uskon kyllä ihan vilpittömästi, että jos minä opin tekemään, niin sitten kyllä kuka vaan ;) Ainakin noita pipoja on helppo väkertää jos vain osaa jotenkuten käyttää ompelukonetta/saumuria...! Ei muuta kuin vaikkapa jollekin työväen- tms. opiston kurssille ilmoittautumaan! :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.