Vauvan villasukat

11.11.2014

Pikkuveljen sukat ovat nyt valmiit.

Ohjeen löysin täältä ja sen kerrotaan olevan peräisin evakkojunasta vuodelta 1940.

Kantapään ohje oli niin ylimalkainen, että itse jouduin etsimään siihen yksityiskohtaisemman ohjeen, kun ei luonnistunut vielä ihan ulkomuistista. Sellainen oli esim. täällä, tuo koon 22 ohje. Jätin kuitenkin kantalapun keskelle vain nuo alla olevan ohjeen 6 silmukkaa ja kavensin 7 silmukkaa reunoilta.

Vauvan sukka:

Tarvitaan kerä villalankaa (esim. Alpaca) ja sukkapuikot kokoa 2½.
Luo 10 silmukkaa jokaiselle puikolle ja neulo 12 kerrosta 2 oikein, 2 nurin joustinta.
*Neulo 4 krs nurin, 4 krs oikein, 4 krs nurin 12 krs 2µ2 joustinta.* Toista *-*.
Neulo kantalappu 12 krs puikoilla 1 ja 4 ja tee kantapohjan kavennus; jaa silmukat kolmeen osaan niin, että keskellä on 6 ja reunoilla 7 s.
Poimi kantalapun sivuista 7 lisäsilmukkaa ja neulo terän suora osuus: *4 krs puikkojen 2 ja 3 silmukat nurin (jalkaterän päälle) ja loput oikein, 4 krs kaikki silmukat oikein. *Toista *-* 2 kertaa.
Neulo vielä 4 krs yläpuolen s:t nurin ja alapuolen oikein.
Neulo kärkeen nauhakavennus: ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa kolmanneksi ja toiseksi viimeiset s:t oikein yhteen ja toisen ja neljännen puikon alussa toinen ja kolmas s. kavennus ylivetäen.
Kun jäljellä on 4 s, katkaise lanka ja pujota se 2 kertaa s:n läpi.
Päättele langat ja höyrytä sukat kevyesti.

Omat sukkani on tehty paksummalla langalla, eli niistä tuli isommat kuin ohjeen sukista. Halusin sukat, jotka menevät hyvin paksumpien housujen päälle. Sukkiin tuli kuitenkin keskinäinen kokoero johtuen "käsialan" muutoksesta. En ollut neulonut pitkään aikaan muuta, kuin ne Pojan taannoiset villasukat, joten ensimmäinen sukka meni vielä vähän otetta hakiessa. Toisesta tuli selkeästi napakampi. En kuitenkaan usko asian haittaavan käytössä, mutta kyllähän se vähän silti ärsyttää, hmph.

 
 
Täällä vietetään tänään hääpäivää <3

Harmaasta sadepäivästä huolimatta mieli on aurinkoinen ja ajatukset vaaleanpunaisia ja romanttisia <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.