Mansikka-banaani-ananassmoothie

26.8.2015

Arki on alkanut (ihanaa) ja elän toivossa, että olisi taas aikaa kirjoitella jotain.

Toimikoon tämänpäiväisen välipalasmoothien ohje pehmeänä laskuna blogin pariin.

Pikkuveljellä oli tänään kotipäivä. Käytiin 1,5 -vuotisneuvolassa, ja ennen sinne lähtöä piti tankata vähän välipalaa, kun aamupuurosta oli ennättänyt kulua jo pieni tovi. Tämä smoothie upposi loistavasti pieneen neuvolakävijään, joka on neuvolakortin mukaan "reipas ja suloinen poika" ja osaa jo "sanoja ja lauseita".

Puhuu muuten jo ainakin nelisanaisia lauseita (juttua tulee sen verran paljon, että ihan tarkasti en ole sanojen lukumääristä kärryillä), esimerkiksi tänään autossa kuultu: "Äiti anna mulle rekka."

Isoveljen jutut ovat by the way jo astetta korkealentoisempia. Joitain päiviä sitten lähdettiin tarhasta, ja takapenkiltä esitettiin kaino pyyntö: Äiti, mennään autokauppaan ja ostetaan mulle sellainen Chrysler-auto. Jep. Eilen hän ehdotti tarhasta kotiin ajellessamme, että mennäänkö aamulla autokauppaan ja ostetaan uusi auto. Sopisi kyllä meikämandoliinille - täällä on näköjään autokuumetta sekä pojilla, että äidillä ;)

Ja siis smoothie... Siihen laitettiin:

MANSIKOITA
BANAANIA
PURKILLINEN (SÄILYKE)ANANASTA MEHUINEEN
MANTELIMAITOA
KAAKAONIBSEJÄ
PELLAVANSIEMENROUHETTA (1 RKL)
MAAPÄHKINÄLEVITETTÄ (1 RKL)Laitan tekstin tunnisteisiin vielä "maidoton ruokavalio", mutta Pikkuveljen vatsahan kestää jo maitoa, raakaa lehmänmaitoa lukuunottamatta. Jee! (Poika pystyy jo juomaan myös raakaa maitoa. Toinen jee!)

Maitoallergia alkaa vähitellen siis olla taakse jäänyttä elämää, ihanaa!

Monet kasviperäiset aineet ovat kuitenkin tulleet ruokavalioomme jäädäkseen :) Esimerkiksi mantelimaito, jota käytän paljon esim. puurossa ja smoothieissa. Lisäksi korvaamme nykyään ruuanlaitossa käytettäviä aineksia kasviperäisillä aina, kun se on mahdollista, ja ihanan usein onkin (esim. kaura-ruoka"kerma")!

Itselläni vain kahvimaito ja juusto ovat sellaisia, että vastaavia korvikkeita ei kasviperäisistä oikein löydy...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.