Luomuilu ontuu

27.1.2017

Siirtyminen luonnonkosmetiikkaan on ruvennut onnahtelemaan pahasti :(

Tykästyin taannoin siihen Madaran shampoohon, sillä se tuntui sopivan hiuksilleni ihan hyvin. Ja varmasti sopikin, nimittäin hiuksille. Päänahkani sen sijaan meni huonoon kuntoon, mitä ei koskaan ennen ole tapahtunut. Iho tuntui aralta ja jopa kutisevalta, enkä keksi mitään muuta syytä kuin tuon shampoon, sillä kaikki muut tuotteet olivat pysyneet ennallaan.

Kampaajani sanoi ihon myös näyttävän huonolta ja hän tekikin aivan ihanan, elvyttävän hoidon. Lisäksi ostin pikkupullon hoitoainetta ja korjaavan shampoon, ja voilà! Tilanne korjautui samantien.


Lisäksi kokeilin Madaran silmänympärysvoidetta, joka on ollut ihan ok, mutta ei todellakaan riittävän kosteuttava minun tarpeisiini. Sama juttu Laveran päivävoiteen kanssa: ihan ok, mutta ei kosteuta riittävästi. Lorautin päivävoiteen joukkoon Weledan öljyä ja sain aikaan kohtalaisen kosteuttavan koostumuksen - näin saan käytettyä purkin loppuun saakka.


Myös Zuii´n primer on ollut ihan ok, mutta sitäkään en aio ostaa enempää, vaan palaan sen sijaan BareMineralsin omaan Prime Time -primeriin, josta olen tykännyt jo vuosia.



Niin, ja se alumiiniton deodorantti... Se kirveli vähän, sillä siinä oli mukana alkoholia. Palasin siis vanhoihin, hyväksi havattuihin deodorantteihin (enimmäkseen Herbinaa, nyt käytössä joku Amerikasta tuotu stick). Jos vastaan tulee joku sekä alumiiniton, että alkoholiton dödö, kokeilen kyllä mieluusti.


Oikeastaan ainoa luonnonkosmetiikkatuote, johon olen tykästynyt oikein kunnolla, on tuo ylläolevan kuvan Madaran kasvovesi! Siitä tykkään tosi paljon, paljon enemmän kuin mistään muusta aiemmin kokeilemastani kasvovedestä.


Olen kokeillut viime aikoina myös useita erilaisia hiusöljyjä. Jo valmiiksi kuivat ja karheat hiukseni ovat kaivanneet vaalentamisen jälkeen entistäkin enemmän kosteutusta. Tähän Moroccanoiliin palaan yhä uudestaan, ja uudestaan - sen voittanutta en ole vielä onnistunut löytämään. Sen lisäksi, että laitan tätä pesun jälkeen hoitamaan, tämä soveltuu myös hiusten muotoiluun.

Myös Bumble & bumblen öljy on ihana, mutta sitä käytän vain muotoiluun.


Ja vielä lopuksi pakko hehkuttaa Bumble & bumblen viimeistelysuihketta. Tämä on niin ihana, tuuheuttaa ja kuohkeuttaa.


Huokaus.

Käyttelen nyt siis loppuun noita purnukoita, joita kaappini kätköistä löytyy (ja löytynee vielä hyvän tovin ajan...) Purkkien loppuessa en ehkä pyrikään hommaamaan tilalle neuroottisesti pelkkää luonnonkosmetiikkaa, mutta mahdollisuuksien mukaan. Ja ainakin pyrin pitäytymään tällä Animalian eläimillä testaamattoman kosmetiikan listalla. Sieltä löytyvät onneksi ainakin hyväksi havaitsemani Paul Mitchell, The Body Shop, Everyday Minerals, LilyLolo ja Urban Decay.

Onko sinulla toimivaksi havaittuja luonnonkosmetiikkavinkkejä?

2 kommenttia:

  1. Minä olen käyttänyt frantsilan shampoota ja hoitoainetta - nyt ollut loppuneen jonkin aikaa enkä ole saanut ostettua uutta ja käyttänyt ihan normijuttuja. Nyt päänahka taas kutisee ja hilseilee :D Eli tarttis käydä ostaa lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä en olekaan testannut! Kiitos vinkistä, voisin antaa niille mahdollisuuden ;) Ärsyttää, että mulla on toistaiseksi mennyt näin päin, että iho on ärtynyt luonnonkosmetiikasta ja normijutuilla pysyy rauhallisena :/ hmph.

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.