Rouheinen saksanpähkinärisotto

24.3.2018

Ostin Citymarketista 7 eurolla lupaavan oloisen kasvisruokakirjan.


Olen testannut paria ohjetta, joista toinen (kermainen riisiuunipuuro) oli susi. Ohjeessa on selkeästi liian vähän nestettä ja tuotos kärähti hetken uunissa olon jälkeen...

Sen sijaan rouheinen saksanpähkinärisotto onnistui mainiosti.



Ohjeessa käsketään laittaa gorgonzolajuustoa. Tiesin sen, ja kirjoitin kaikki ainekset ostoslistaan, mutta siitä huolimatta onnistuin ajatuksissani ostamaan manchego-juustoa... Noh, hyvää oli senkin kanssa. Gorgonzola sopinee kuitenkin tähän huomattavasti paremmin :D

(Ohje neljälle)

1 rkl oliiviöljyä
70 g voita
1 pieni sipuli hienoksi pilkottuna
280 g risottoriisiä
1,25 l poreilevan kuumaa kasvislientä
suolaa ja pippuria
115 g saksanpähkinäpuolikkaita
85 g parmesania tai grana padano -juustoa
55 g mascarponea
55 g gorgonzolaa kuutioina

Kuumenna öljy ja 2 rkl voita syvässä kattilassa keskilämmöllä, kunnes voi on sulanut. Lisää sipuli ja kuullota sitä välillä sekoittaen 5-7 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja kullankeltaista. Älä ruskista.

Vähennä lämpöä, lisää riisi ja sekoita se kauttaaltaan öljyseoksen peittoon. Kuullota 2-3 minuuttia, kunnes jyvät ovat kuultavia.

Lisää vähitellen kasvislientä, kauhallinen kerrallaan. Sekoita koko ajan ja lisää lientä sitä mukaa kun se imeytyy riisiin. Nosta lämpö keskitasolle, kunnes liemi alkaa poreilla. Keitä 20 minuuttia tai kunnes kaikki neste on haihtunut ja riisi näyttää kermaiselta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata 2 rkl jäljellä olevasta voista paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää pähkinät ja sekoita muutama minuutti tai kunnes ne alkavat ruskistua.

Ota risotto pois liedeltä ja lisää loput voista. Sekoita hyvin, lisää sitten kaikki juustot ja sekoita, kunnes ne alkavat sulaa. Lisää myös suurin osa pähkinöistä. Annostele risotto lämpimille lautasille, koristele lopuilla pähkinöillä ja tarjoa.





Perheen nuorimmaiset eivät ruuasta välittäneet. Ärsytti ihan hulluna Onneksi en antanut sen juurikaan häiritä minua. Ruokahan meni sentään alas, kun he sotkivat siihen raejuustoa ja kuorruttivat ketsupilla... Olinhan vain pitkästä aikaa valmistanut ruokaa ajan kanssa pieteetillä ja koko sydämelläni, kun oli kerrankin siihen mahdollisuus.

Ehkäpä sulle maistuisi? Me Miehen kanssa tykättiin kovasti.


2 kommenttia:

  1. Kiva kun tuollaisen kirjan löysit ja tuo risotto näyttää/kuulostaa kyllä hyvältä! Välillä ruuan tekeminen oikein ajan kanssa ja nauttien on sitten mukavaa..vaikkakin se valmis ruoka kuorutettaisiin sitten tuolla ketsupilla, meillä keskimmäinen juurikin kuorruttaa kaikki ruokansa:)) Ihanaa päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, voihan ketsuppifanit! Minä en ole kovin innokas ruuan laittaja - paljon mieluummin leipoisin - mutta joskus iskee inspiraatio. Ja välillä vähän turhauttaa, varsinkin jos on käyttänyt paljon aikaa, jos toiset ei tykkää, mutta minkäs sille mahtaa :D Kiitos samoin sinne ♡

      Poista