Ilvekset kuin veljekset

14.3.2018


Pennun ottaminen aikuisen kissan kaveriksi on osoittautunut erittäin hyväksi ratkaisuksi.

Vanha kissamme on nyt 12-vuotias. Uusi kissa ei alkuun vaikuttanut siitä erityisen timanttiselta idealta, varsinkin, kun pentu oli pienempänä vielä aika villi leikeissään. Se on kuitenkin ihmeesti rauhoittunut jo tässä vaiheessa.

Vähitellen iso kissa on tykästynyt pienempään.

Ne ovat alusta asti leikkineet yhdessä, tosin alkuun vaikutti siltä, että iso kissa näytti leikin yhteydessä pienelle kaapin paikkaa aika selkeästi. Nyt leikit ovat jo paljon pehmeämpiä.
Uusi pentu on vanhan kissan tavoin poika. Sukupuolella voi olla vaikutusta välienselvittelyihin, kunhan nuorukainen tuosta vähän kasvaa ja alkaa hakea omia rajojaan ja reviiriään. Luulen, että edessä jo piakkoin oleva kastrointi saattaa kuitenkin helpottaa siinä, ettei tule niin voimakkaita valtataisteluita.
Pentu on ollut aina hurjan seurallinen. Se tykkäisi olla koko ajan sylissä. Täällä onkin ollut nykyisin tuttu näky Mies kissa käsivarrellaan ruokaa laittamassa :D Minä puolestani operoin usein tietokonetta yksikätisenä, kun toisella käsivarrella pötköttää kisu.

Nyt kokoa alkaa kuitenkin olla jo enemmän, ja puolet kissasta valuu vessan korivaunun ulkopuolelle ollessamme yhdessä meikkaamassa :D Karvainen, rehevä olemus myös täyttää koko wc:n lavuaarin.

Kisut bongataan usein sängystä yhdessä nukkumassa 

Ja välillä ollaan sohvalla näin:


Pennun ottaminen oli kyllä oikea päätös, vaikka sitä tässä hulabaloossa onkin tullut välillä päiviteltyä :D

Alkuun emme uskaltaneet jättää kissoja keskenään kotoa lähtiessämme, joten piti aina eristää ne toisistaan. Ja laittaa molemmille omat vessat ja ruuat. Lisäksi ison kissan hammasoperaatiosta toipuminen toi mukanaan tietysti paljon enemmän silmälläpitoa ja valvontaa. Ja kahdessa hiekkalaatikossakin on tuplasti siivottavaa yhteen verrattuna.

Mutta ei kyllä kaduta 

6 kommenttia:

 1. Onpas pennusta kasvanut jo iso, komea kollipoika, ja miten mahtava luonne sillä onkaan ♥ Ihana kuulla että ovat kavereita ja leikkivätkin yhdessä ♥

  Kuulostaa niin tutulta tuo toisistaan erottaminen yksinolon ajaksi aina kun on pentu talossa. Saattaa kyllä olla että tarvitsevat omat hiekkalaatikot jatkossakin, vaan mitäpä sitä ei tekisi omien lemmikkiensä puolesta :D

  Olemme mieheni kanssa monesti naureskelleet miten meidän koirien hyvinvoinnista ja terveydestä on huolehdittu huomattavasti paremmin kuin omastamme ;) On noudatettu erikoisruokavalioita, käytetty osteopaatilla, hierojalla, eläinlääkärillä, hammasklinikalla yms.
  Mutta, kuten jo sanoin, mitäpä sitä ei näitten mussukoitten hyvinvoinnin eteen tekisi :) Ja kyllähän lemmikkieläinten terveysvaikutukset meihin ihmisiin on tutkittu ja tiedetty jo kauan, joten kyllä ne meistäkin hyvää huolta omalla tavallaan pitävät ♥
  Mukavaa maaliskuun jatkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Sillä on kyllä tosiaan niiiin herttainen luonne, oon ihan rakastunut <3 Esimerkiksi suihkussa ollaan aina yhdessä :D

  Niinhän näistä tulee huolehdittua monesti paremmin, kuin itsestä <3 Mutta totta - pitävät ainakin meidän mielenterveydestä (ja sitä kautta muustakin terveydestä) huolta :)

  Lempeää maaliskuun jatkoa sinne teille myös! <3

  VastaaPoista
 3. Oi miten suloiset kaverukset♥ Kissat on kyllä niin viisaita eläimiä! Kivoja "lämmittimiäkin" ne ovat kun tulevat jalkojen päälle,syliin pötköttelemään:) Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä, tämän nuoremman pötköttelyllä ei vaan olisi mitään rajaa. Juuri äsken joudun tunkemaan sitä puoliväkisin pois sylistä, että saisin tehtyä hommia tietokoneella :D Mutta lupaan ja vannon ottaa takaisin syliin, kunhan hommat on hoidettu <3

   Poista
 4. Mahtavaa. Meidän Misse ei ole vieläkään mikään sylikissa. On kyllä rauhoittunut tosi paljon ihan pentuajan villeilystä, mutta edelleenkin tosi harvoin malttaa olla sylissä.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Misse <3 Ja juu, eipä kaikista tule mitään sylikissoja ehkä koskaan, mutta onneksi tosiaan iän myötä rauhoittuvat joka tapauksessa jonkun verran :) Rapsutuksia Misselle ja toivottavasti teillä on ollut kiva viikonloppu!

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.