5. sokeriton viikko

26.3.2018


Paino: 62,2 kg

Lipsumisia: Pala porkkanakakkua (jonka olin päättänyt jo aikoja sitten viikonloppuna syöväni). Sunnuntaina söin holtittomasti, enkä laskenut kaloreita.


Paino oli itse asiassa perjantaina jo 61,7 kg (eli lähes 3 kg vähemmän, kuin alussa, ja kylläpä se tuntuikin IHANALTA), mutta söin illalla pizzan ja lauantaina palan porkkanakakkua (ainoat valkoiset sokerit viiteen viikkoon), joita varten olin kyllä säästellyt kaloreita, mutta nämä syömiset kostautuivat silti.

Jo lauantaina paino oli (sallituissa kaloreissa pysymisestä huolimatta!) enemmän, kuin perjantaina. Lisäksi porkkanakakusta tuli ihan järjetön makeanhimo, ja sunnuntaina sorruinkin syömään vallattomasti, enkä laskenut kaloreita. Minulla ei kerta kaikkiaan vain toimi makean syöminen kohtuudella. Jos syömistä pitää rajoittaa, on oltava ihan kokonaan ilman.

(Edit. Jälkikäteen tajusin, että makeanhimo saattoi johtua myös tietystä ajasta kuukaudesta... Eli eihän se porkkanakakku välttämättä yksinään turmioon ajanutkaan?)
Niin, ja siis noista kaloreista... Kommenttiboksiin tuli viime viikolla vinkki kännykkään ladattavasta kalorilaskurisovelluksesta. Ajatus kaikkien syömisten kirjaamisesta kännykkään oli aiemmin tuntunut työläältä, mutta annoin sille silti mahdollisuuden ja heureka! Sehän on nykypäivänä tosi kätevää!
Sovellus ehdottaa suoraan useimmin käyttämiäsi ravintoaineita, ruokien naputtelu päiväkirjaan on helppoa. Lisäksi voi luoda valmiita ateriakokonaisuuksia. Esimerkiksi minä syön aina saman aamiaisen, eli kaurapuuron voisilmällä ja kookosöljyllä, cashew- tai mantelimaitoon keitettynä (olen painonpudotusprojektin ajaksi luopunut tuorepuurosta, koska se on paljon tuhdimpaa), lisäksi pari mukillista maitokahvia. Saan lisättyä koko aamiaiseni yhdellä kertaa ruokapäiväkirjaani.

Samoin vaikkapa lempparilounaani, eli smoothien ja munaleivän. Riittää, kun esim. kaikki erilliset smoothieainekset naputtelee päiväkirjaan kerran.
Päätin, etten lannistu eilisestä takapakista ja jatkan uudella tarmolla eteenpäin. Ja oikeastaan ainoa suurempi morkkis on sokerista - sitä kadun. Viisi viikkoa meni jo kokonaan ilman, joten oli tyhmää sortua siihen. Noh, tästä on suunta vain ylöspäin :D


Reipasta viikkoa sinulle! 


6 kommenttia:

 1. Neljän herkuton viikko menossa täällä ja yllättävän hyvin on mennyt vaikka takana onkin jo kolmet vai neljät synttärijuhlat. Pelkällä teelläkin selviää juhlista. Itse pysyn ruodussa kun ystävän kanssa laitettiin niin tiukka rahallinen sakko, että ei tee mieli sortua. Mulle ei sovi myöskään tuollainen "vähän herkkuja lauantaisin"- versio vaan se on kaikki tai ei mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vau, tuohan on tosi hyvin, jos oot synttäreistäkin selvinnyt ilman herkkuja! Niissä kyllä herkkulakkolaisia koetellaan :D

   Mulla kans tosiaan kaikki tai ei mitään -meininki. Olen miettinyt sitä, että kun ottaa vähän ja sitten alkaa tehdä mieli ihan hirveästi lisää, niin onkohan se mieliteko enemmän henkisellä puolella vai oikeasti ihan fyysistä. Mutta väliäkös sillä, pääasia, että tietää pysytellä kokonaan erossa.

   Tsemppiä sinne, jospa et joutuisi maksumieheksi :D

   Poista
 2. Pitää tosiaan myssykkää nostaa näille sokerittomille viikoille:) Useampana vuotena olen vuoden vaiheesta ollut sen pari kuukautta herkuttomalla ja siinä on kyllä ollut täysi tekeminen:) Hyvin se kyllä oloa ja kehoa puhdistaa kun tuota sokeria/herkkuja tulee muuten syötyä miten sattuu ja välillä pitkin yötä:) Mukavaa pääsiäisviikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä hetkittäin tosi paljon tekemistä, toisaalta hetkittäin taas tuntuu yllättävänkin helpolta. Vielä pitäisi purra hammasta reilut pari viikkoa ja itse asiassa kyllä sen jälkeenkin, ei kyllä voi palata vanhoihin herkutteluihin takaisin, nyyh :/

   Poista
 3. Minulle olisi tarpeen sokerin vähennys ja paljon muutakin. Huono olla kehossa ja vaatteet kiristää tai ei mahdu enää pälle. Puuttuu vain se ryhtiliike :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ainakin on pitänyt aika pitkään kypsytellä ajatusta, ennen kuin sisuunnuin kunnolla ja aloitin sen ryhtiliikkeen. Kyllä se tarmo sieltä sitten löytyy kun aika on kypsä ♡

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.