Katsaus kuluneeseen vuoteen

29.12.2017


Vaikka ensitunnelmani oli, ettei kulunut vuosi ollut yhtä tapahtumarikas kuin edellinen, paljon on kuitenkin tapahtunut myös tänä vuonna, niin hyvässä kuin pahassa. (Viime vuoden katsaus täällä.)

Pojan käsi murtui. Yksi menetys lähipiirissä. Uusi, kauan odotettu kissamme katosi. Sappikivi, tosin sen poistaminen on myös yksi positiivisista tapahtumista.

Valmistuin koulusta. Aloin tehdä päivätyötäni osa-aikaisena (yksi parhaista päätöksistäni ikinä!), olen saanut tuloja sen ohessa sekä lehtikirjoittamisesta, että valokuvauksesta. Useitakin haaveita on siis tullut todeksi tänä vuonna 

Yksi oman vuoteni parhaimmista teoistani on muuten ollut kulmien microblading! Tarkoitus on ollut kirjoittaa siitä tänne ennen-jälkeen -kuvien kera, mutta se on vain jäänyt... Lähinnä siksi, että inhoan omia kuviani :D Koska tiedän aiheen kuitenkin kiinnostavan monia, lupaan laittaa lähitulevaisuudessa pari kuvaa.

Microbladingin suhteen mietin samaa, kuin edellisen kerran neulan alle mentyäni: Miksi ihmeessä en tehnyt tätä jo kauan aikaisemmin?!?Viime vuonna toivoin tulevalta vuodelta voivani kartuttaa valokuvaustaitoja ja löytäväni aikaa valokuvaukselle. Suunta on ollut oikea, mutta seuraavalta vuodelta toivoisin näitä samoja asioita vieläkin enemmän. Toivoisin myös voivani toteuttaa ainakin yhden, mielellään jopa pari, valokuvausreissun johonkin kauniiseen paikkaan. Siten, että voisin keskittyä ihan pelkästään valokuvaamiseen.

Toivoin myös toista kissaa. Monien vaiheiden jälkeen päätämme vuotemme kahden kissan perheenä.Työreissuja on ollut Bangkokiin (pari), Nykkiin (useampi), Fuerteventuraan, Chicagoon, Delhiin, Kantoniin, Chongqingiin, Pekingiin, Naritaan ja Osakaan.

Perheen kanssa teimme talvilomareissun Katinkullan kylpylään, pari laivareissua omalla porukalla ja yhden ystäväperheen kera. Molemmilla Tukholman-reissuilla vietimme päivän Junibackenissa ja ne päivät olivat kyllä ihan superkivoja 


Koulua varten tuli otettua mm. luontokuvia...


... ja omakuvia. Ensiksi mainitut ovat täydellisesti omalla mukavuusalueellani, omakuvat taas täysin sen ulkopuolella.


Yksi kuluneen vuoden kohokohdista oli ihana Wet plate -kurssi. Myös Katuvalokuvausnäyttelyyn osallistuminen oli upea kokemus 

Vuoden luetuin blogipostaus oli tämä Järisyttävän kaunis teksti, ainoa postaus, jonka heinäkuussa tein.

Ja vielä lyhyesti muita kuluneen vuoden parhaita juttuja:

Paras kirja
Baltimoren sukuhaaran tragedia. Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita -sarja oli myös tosi hyvä!

Paras resepti
Tuorepuuro. Ilman sitä päivä ei enää lähde käyntiin.

Paras kulttuuritapahtuma
Joulukuinen Ultra Bra:n keikka. Taisi olla samalla myös oman vuoteni ainoa kulttuuritapahtuma...

Lempivaate
Ivana Helsingin mekko, sinapinkeltainen lyhyt neuletakki ja ruskea pitkä neuletakki (ei ollut mahdollista valita vain yhtä)

Lempikampaus
Lettikampaukset

Kaunein paikka
Tämä on paha. Annan jaetun ykköstilan mökkirannalle ja Fuerteventuralle.

Paras kauneustuote
Alterna Bamboo Smooth Kendi Oil Dry Oil Mist -kuivaöljysuihke hiuksiin, jonka löysin sattumalta Sephorasta. Ihana!

Paras biisi
Despacito tai Pandoran Sands of time flamenco-versiona. Molempiin olen tosin jo kyllästynyt, eikä vuosi ole vielä edes lopussa :D

Paras juoma
Cappuccino

Paras jäätelö
Ben & Jerry´sin Half baked

Vuoden kohokohta
Uusien kissojen tulo kotiin


Tulevalle vuodelle aion tehdä jotain lupauksia/tavoitteita:

Lisää valokuvausta.

Lisää valokuvauksen opiskelua:  haluan tulevana vuonna enemmän "täsmä"oppimista, siis jos haluan kuviin jotain tietynlaista, selvitän, miten juuri sen saa toteutettua.

Terveellisempää syömistä: Entistäkin enemmän salaatteja, entistäkin vähemmän sokeria. Enemmän vihreää teetä, se on viime aikoina tupannut unohtumaan liian monena päivänä. Haaveilen sokerilakosta, en vain tiedä mistä saan kaivettua tarpeeksi tahdonvoimaa siihen.

Vieläkin enemmän kirjojen lukemista.

Rauhallisempi työtahti: Enemmän mieluisia työjuttuja ja mahdollisimman paljon kotona arjessa mukanaoloa.


Millainen on sinun vuositilinpäätöksesi?
Entä teetkö lupauksia tulevalle vuodelle?


PS. Koko blogihistorian luetuimmat postaukset ovat nämä käsityöaiheiset:

Vauvan villasukat
Superhelppo pipo lapselle
Helppo(ja) trikoopipo(ja)

ja maailman parhaan raparperipiirakan ohje:

Maailman paras raparperipiirakka ja raparperimehu

2 kommenttia:

  1. Upeita nuo luontokuvat! Toivottavasti aikaa valokuvaukseen ja omiin juttuihin keskittymiseen löytyy ensi vuonna. Itsellä on tästä vuodesta aika seesteinen olo. Ensi vuonna arkea sävyttääkin sitten vauvavuoden kaikki sävyt, innolla ja hivenen jännitykselläkin ensi vuotta odottaen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja toivotaan <3 Teillä sitten onkin jotain, mitä jännityksellä odottaa - siinä vauvavuodessa kun niitä sävyjä ja värejä riittää :D ;) <3 Mutta oi, niin ihanaa aikaahan se on, nauttikaa koko sydämestänne!

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.