15 joulufaktaa minusta

23.12.2017





Sí Moda -blogissa oli hauska 15 joulufaktaa minusta -postaus, jonka innostuin kopioimaan. Here it comes.

Paras joululaulu?

Joko Sylvian joululaulu (ainakin jos sitä voisi kuunnella jouluna Italiassa) tai Tulkoon joulu. Jälkimmäinen mieluiten kuoroversiona, mutta tämä Suvi Teräsniskankin versio on oikein mainio.




Paras jouluruoka?

Lohi + imelletty perunalaatikko + lanttulaatikko -yhdistelmä. Graavilohi perunan ja voin kera.

Jälkkäriksi lakkakiisseli ja kermavaahto. Viime vuosina olen tosin tehnyt jälkkäriksi jotain muuta, esim. juustokakku mustaherukkatäytteellä ja piparipohjalla toimii loistavasti. Tänä jouluna aion kokeilla tätä mustaherukka-valkosuklaajuustokakkua ja koristella sen tällaisilla riisisuklaakuusilla ja metsän eläimillä.


Tekokuusi, oikea joulukuusi vai ei kuusta ollenkaan?

Oikea joulukuusi, haetaan aatonaattona tai aattoaamuna omasta metsästä. Tosin vähän aikaa sitten näin niin kauniin valkoisen tekokuusen (punaisin koristein), että rupesin miettimään, että mitäs jos...

Tämän joulun kuusen hakivat Mies ja Pikkuveli juuri hetki sitten. Illalla päästään koristelemaan :)

(Viime vuoden kuusenkoristelua tässä postauksessa.)


Suosikkijoulukukka?

Amaryllis, valkoinen.


Paras saamasi joululahja?

Hopeinen koru-/soittorasia, jonka sain Mieheltä muutama joulu sitten. Ihan nappivalinta. (Kultaiset korvarenkaat rasiaan laitettavaksi olivat myös täydelliset.) Mieheni osaa aina keksiä täydelliset, saajalleen sopivat lahjat. Olen siitä(kin) taidosta hänelle hurjan kateellinen.

Myös lapsuudessa saadut heppapäiväkirja ja liila My little pony -pehmo ovat jääneet mieleen 


Aiotko ostaa lahjoja?

Olen jo ostanut ja paketoinutkin kaikki. Assarin kera - perheen pienin on nimittäin oppinut kiipeämään pöydälle:




Mainittakoon, että meillä on paketointitarvikkeita ( = paperit ja nauhat) ainakin seuraavalle kahdellekymmenelle joululle, eli niitä ei ihan lähivuosina tarvitse hommailla... Olen haalinut niitä varastoon aina kauniiden sattuessa kohdalle. Rakastan lahjojen paketoimista, mutta inhoan ostamista, siis sitä kaupoissa kiertelyä. Olenkin viime vuosina tilannut netistä niin paljon kuin mahdollista. Jos on pakko mennä kauppaan, mietin ja listaan etukäteen valmiiksi mitä ostan kenellekin.


Onko itselläsi lahjatoiveita tänä jouluna?

Oli pakko (kysyttäessä) kertoa muutama lahjatoive Miehelle, kun halusin varmistaa, etten saa mitään "turhaa tavaraa". Palautteesta osasin lukea rivien välistä (Einstein-tasoa ei vaadittu), että olen vähän high maintenance. Jännityksellä odotan, mitä saan, vai saanko mitään :D


Paras jouluelokuva?

Love, actually. On myös yksi parhaista ympäri vuoden -elokuvista. Pure love.


Milloin aloitat joulukoristelut kotona?

Yleensä joulukuun alussa. Marraskuussa laittelen pimeyden vuoksi talvivaloja ja kynttilöitä, mutta niitähän ei lasketa.


Joulu kotona vai muualla?

Vaihtelee. Silloin, kun rakkaat sukulaiseni olivat vielä elossa, vietin mieluiten joulun heidän kanssaan. Nyt mieluiten kotona. Haaveilen kuitenkin joulusta jossain ulkomailla (Australia!) - pääasia, että oma perhe on lähellä.

Olen sellainen haikailija, että minua kiehtoo ajatus joulusta jossain aavan meren tuolla puolen, missä kasvaisi sypressit ja voisin kuunnella Sylvian joululauluja katsellessani rantaan kuohuvia aaltoja - ja ikävöidä Suomea.




Lähetätkö joulukortteja?

Kyllä. Niin turha, mutta ihana perinne. En ole jättänyt väliin yhtenäkään aikuisvuotenani. Viime vuosina olen yleensä tehnyt joulukortin jostain itse ottamastani valokuvasta.


Laittaudutko jouluaattoa varten vai hölläiletkö koko päivän?

Joulupöytään puen jotain parempaa tai ainakin siistiä, ja mielellään jouluista, sekä laitan vähän lilaa luomeen. Siihen saakka lorvailisin yöpaidassa, mutta jos/kun on vieraita, pukeudun vaatteisiin ;) Tänä jouluna pukeudun luultavasti mustaan, mutta kynnet ovat sentään joulunpunaiset.

Joulurauhan julistamisen aikaan syödään riisipuuroa (voilla, sokerilla ja kanelilla), sen voi tehdä yöpaidassa.


Paras joulusuklaa?

Hmmmm. Olen erittäin ronkeli konvehtien (kuten kaiken muunkin) suhteen. Ehkä päätyisin Budapestiin (pari kappaletta riittää). Tosin korvaan suklaan mielelläni Vihreillä kuulilla.


Joulupiparit vai joulutortut?

Tortut. Niiden pitää olla koostumukseltaan tietynlaisia - täydellisen matalia ja meheviä (pulleat ja kuivat tortut ovat minulle kauhistus), sekä päällä ripaus tomusokeria. Piparit menevät vain juustojen kaverina.


Parasta joulussa?

Tunnelma. Joulumusiikki. Perheen kanssa oleminen.

Meinasin ensin vastata tähän, että muistot, mutta se on kyllä myös huonointa joulussa - silloin kun kaipaa aina erityisen paljon poissa olevia läheisiä. Tänä jouluna en kuitenkaan aio velloa niissä tunteissa samalla tavalla kuin viime jouluna (postaus täällä), vaan yritän sen sijaan keskittyä kaikkeen iloiseen. Ja tähän hetkeen.


Ihanaa, lämmintä ja tunnelmallista joulua! 




2 kommenttia:

  1. Tosi kiva joulufakta-postaus kauniiden ja tunnelmallisten kuvien kera!

    Olen huomannut että mieli herkistyy varsinkin joulunaikaan ja kaipaus poissaolevia läheisiä kohtaan nousee pintaan. Ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän näköjään muistelen menneitä ja kaipaan läheisteni seuraa. Ja nimenomaan juuri joulu on se juhla, joka ei tunnu miltään ellen saa viettää sitä yhdessä läheisteni kanssa :)

    Lämpöiset onnittelut perheenne pienimmästä, supersuloisesta "assarista" ♥

    Rentouttavaa ja rakkaudentäyteistä joulua sinulle ja perheellesi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juuri niin kuin kirjoitit, jouluna sitä kaipaa sekä läheisiään lähelle, että niitä, jotka eivät enää siinä ole <3 Lapsuuden joulut olivat kyllä tunnelmaltaan tosi erilaisia, kuin nämä aikuisiän joulut.

      Kiitos onnitteluista ja ihanaa joulua teille <3

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.