Ihanaa inspiraatiota

1.10.2017Vietin lauantain wet plate -valokuvauskurssilla. Se oli juuri sitä, mitä olin tarvinnutkin! Inspiraationi on ollut vähän hukassa, mutta nyt löysin sen jälleen - olen niin mielissäni, että tulin menneeksi kurssille. Universumi taitaa toimittaa tielle juuri niitä juttuja, joiden tarpeessa on ♥ Aihe oli jo entuudestaan tuttu, mutta viimeistään nyt olen täysin hurahtanut siihen.

Wet plate, eli märkälevytekniikka on yksi vanhimpia valokuvaustekniikoita, joka on keksitty jo 1850-luvulla. Siinä "filminä" toimii esim. alumiini- tai lasilevy. Levy pohjustetaan kollodiumilla ja käsitellään se valoherkäksi materiaaliksi upottamalla se hopeanitraattiliuokseen. Kuva tallentuu vanhan kameran ja linssin läpi märälle levylle, jonka jälkeen se kiikutetaan valolta suojassa kehitettäväksi. Kehitys tapahtuu erillisillä kehitys- ja kiinnitysnesteillä, jonka jälkeen kuvalevyn voi halutessaan vielä päällystää vernissalla.

Kuva on ainutkertainen.


Yllä olevat kuvat ovat omat kurssipäivän aikana ottamani. Ovatkohan entisajan kuvaajatkin napanneet selfiet noin peilin kautta :D

Mitäs tykkäät? Kolahtaako ikivanha tekniikka?

4 kommenttia:

Sisällön tarjoaa Blogger.