2 x suussasulava mustikkaohje

2.9.2017

Mustikkasesonki taitanee vedellä viimeisiään, mutta vielä ehtii kokeilemaan ainakin paria ihanaa ohjetta! Nämä kaksi on tullut viime päivinä testattua - ja hyvää on, trust me!

MUSTIKKA-KAURAPAISTOS

4 dl tuoreita mustikoita
50 g voita
0,5-0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaurahiutaleita

Kaada mustikat uunivuoan pohjalle (halk. 18-20 cm). Pilko voi pieneksi ja lisää joukkoon sokeri (määrä riippuu mustikoiden happamuudesta), vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Nypi sormin murumaiseksi seokseksi. Ripottele valmis muruseos mustikoiden päälle vuokaan. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tästä tulee parasta tuoreista mustikoista tehtynä. Hätätilassa voi kuitenkin käyttää myös pakastemustikoita - pyöräytä tällöin sekaan pari ruokalusikallista perunajauhoa, tai sulata ja valuta mustikat ennen käyttämistä.

Tarjoa vähän jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ohjeen löysin täältä. Testasin ja hyväksi havaitsin.



STARBUCKS COPYCAT -MUFFINSIT

Vaikka englannin taitoni onkin aika mukiinmenevä, olen jostain syystä laiska perehtymään englanninkielisiin leivontaohjeisiin... Tunnustaako kukaan muu tällaista? Olen tosin myös laiska lukemaan englanniksi mitään Marie Clairea syvällisempää. Päätän aina vakaasti ruveta lukemaan edes jotain kirjoja englanniksi, mutta toistaiseksi ainoat lukemani (työ- ja opiskelukirjallisuutta lukuunottamatta) taitavat olla Around the world in a bad mood - Confessions of a flight attendant ja puolet jostain Himoshoppaaja-kirjasta :D

Noh, rakastan Starbucksin muffinseja niin paljon, että jaksoin lukaista tämän ohjeen. Ja ajattelin olla kiva ja suomentaa sen teille valmiiksi :) 1 cup on meikäläisittäin suunnilleen 2,5 dl ja 350 Fahrenheitia 176,667c mutta siinä kohtaa vähän irrottelin ja laitoin uunin 180 asteeseen :D

Lisäksi puolitin alkuperäisen ohjeen, jolla saa minun versionani n. 12 kpl pienehköjä muffinseja. Jos haluat enemmän - tadaa! - tuplaa määrät ;)

Kas näin:

Murukuorrute:

1 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
Ripaus suolaa
2,5 rkl (suolatonta) sulatettua voita

Muffinsitaikina:

1 muna
1 dl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä (tms.)
1/2 rkl vaniljauutetta
1/2 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl ruokasoodaa
Ripaus suolaa
1 dl Smetanaa (tms. hapankermaa)
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mustikoita (mieluummin tuoreita, mutta jos käytät pakastettuja, sulata ja valuta ensin)

Ohjeet:

(1. Sulata pakastemustikat ja anna nesteen valua pois.)

2. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita paperivuoat valmiiksi (muffinsi)vuokaan.

3. Valmista murupäällinen valmiiksi: Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa esim. haarukalla. Jätä odottamaan.

4. Vatkaa munaa/munia vaahdoksi 1-2 minuuttia. Sekoita joukkoon sokeri ja öljy, sekoita kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon vaniljauute, etikka, ruokasooda ja suola. Sekoita joukkoon hapankerma ja sen jälkeen jauhot puisella lastalla/haarukalla, ei haittaa jos jää vähän paakkuja. Sekoita joukkoon mustikat.

5. Laita taikinaa vuokiin n. 1/4 tilavuudesta. Ripottele pinnalle tasaisesti muruseosta.

6. Paista 15-22 minuuttia. Testaa kypsyyttä hammastikulla, kunnes siihen ei enää jää taikinaa muffinsien keskeltä kokeiltuna. Anna jäähtyä vuoassa 5 minuuttia, sen jälkeen poista muffinsit ja anna jäähtyä kokonaan.

Säilyy ilmatiiviissä rasiassa kolme vuorokautta, pakastettuna kuukauden päivät.

Näiden salaisuus piilee varmaan tuossa ihanassa murupäällisessä, nam. Nämä olivat oikeasti kenties parhaat koskaan syömäni, ja ainakin parhaat koskaan leipomani mustikkamuffinsit!

Alkuperäinen ohje täällä.

2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää <3 Ja mikä ihana ulkoasu sinulla onkaan täällä blogissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, namskis! Ja vielä tosi helpot tehdä :)
      Kiitos! Olen aika vaihtelunhaluinen, ja mulla tekisi vähän väliä mieli vaihdella tuota ulkoasua :D

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.