Tuorepuuro, avokado-suklaamousse (ja miten #%!?& lausutaan chian siemen)

15.1.2017

Laitoin edellisenä iltana kulhoon cashew-maitoa ja chia-siemeniä (ehkä muutama ruokalusikallinen).

Seuraavana päivänä lisäsin joukkoon banaanin (tummuneen ja makean), pakastevadelmia, hunajaa ja vaniljajauhetta. Surautin kaikki sauvasekottimella iloisesti sekaisin ja voilà!

Herkullinen tuorepuuro oli valmis. Tämä oli niin hyvää, että vaikka tarkoitukseni oli säästää annoksesta puolet Miehen maisteltavaksi, se jotenkin pääsi unohtumaan ;)


Ystävä tarjosi taannoin ihanaa suklaavanukasta (?), joka oli jauhoton, maidoton, sokeriton ja kaikki mahdollinen -ton, eli täysin vegaaninen. Siitä innostuneena jätin jälleen iltajäätelöt syömättä ja jatkoin terveellisempien herkkujen testailuja.

Tämän avokado-suklaamoussen ohje löytyi täältä.

Ensimaku ei ollut oikein lupaava - molemmat pojat maistoivat lusikallisen, irvistivät ja sanoivat ihan vilpittömästi yäk :D Oma reaktioni oli aika lailla sama.

Lisäsin sekaan ripauksen ruokokidesokeria ja mausta tuli heti paljon miellyttävämpi. Mousse vietti yön jääkaapissa ja seuraavana päivänä se oli jo tosi hyvää! Makujen kannattaa siis antaa rauhassa tasoittua :) Ensi kerralla lisään mukaan banaania ja yritän jättää sokerin pois.


Ja nyt tarkkana! Ollaan kavereiden kanssa mietitty (USEIN, trust me), että mitenkähän kummassa se chian siemen oikein lausutaan. Noh, menin ja otin selvää. Olin itse olettanut, että sillä tavalla italialaisittain ch=k, elikkäs kiia-siemen. VÄÄRIN. Oikea vastaus on tässä:Ainakin oletan niin, sillä kyseessä tosiaan on Meksikossa ja Keski-Amerikassa asusteleva kasvi. Jota viljellään tosin nykyisin myös Australiassa.


Nyt olen New Yorkissa, ja eilinen illalliseni muodostui kolmen taalan pizza-slicesta ja jälkiruuasta, jossa todellakin oli jauhoja, maitoa, sokeria ja kaikkea muutakin mahdollista :D Mutta kotona sitten taas...

Leppoisaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.