Hei hei mitä kuuluu, Pikkuveli?

29.11.2016

Lähes kolmevuotias Pikkuveli on ihan yhtä höpsö kuin se kaksivuotiaskin versio.

Pikkuveljen lempilaulut ovat "Juri Gagarin" (voi sitä ilmettä pienen pojan kasvoilla, kun Lapsuuden sankarille sattui kuulumaan yhtenä päivänä ihan sattumalta radiosta ) ja "Hälytyksen, kun Sami saa". Pikkuveljen, josta tulee isona palomies tai avaruuslentäjä ja joka palomieheyden ja avaruuslentämisen lisäksi haluaa isona "käydä ravintoloissa syömässä äidin, isin ja isoveljen kanssa". Pikkuveljen suosikkiruoka on peruna, kaikissa olomuodoissa. Toiseksi kovin suosikki on ruisleipä.

Pari iltaa sitten Pikkuveli harmistui minuun, kun olin nukuttamassa häntä ja kehotin hänen makuunsa vähän liian topakasti häntä asettumaan sänkyynsä. "Mene pois täältä, OLE HYVÄ! Rupean yksin sänkyyni nukkumaan!" Onneksi on kiukkuisenakin kohtelias.

Muutama aamu sitten heräsin Miehen puheluun. "Sitä vaan, että voitko tulla päästämään minut pois pesuhuoneesta, Pikkuveli lukitsi minut tänne." Lukko oli Kissan takia oven ulkopuolella, sillä se yöpyy siellä toisinaan ja saa oven muuten auki. Tapahtuneen seurauksena lukko siirrettiin takaisin alkuperäiselle paikalleen.

Herkkujen syömistä ei pysty salaamaan Pikkuveljeltä enää mitenkään. Käsittämättömän tarkka hajuaisti havaitsee samantien syödyn suklaan ("Äiti MIKÄ TÄÄLLÄ OIKEIN HAISEE?") ja kuuloaisti paperin rapinan ("Äiti mitä sä oikein syöt? MIKÄ TOI ÄÄNI ON?")

Vaikka veljekset tappelevat keskenään vähän väliä, he ovat myös toistensa parhaat kaverit ja yhteisiä leikkejä tulee koko ajan lisää. Suosituin leikki on vauvaleikki, jossa isi (!) hoitaa vauvaa.

Eilen illalla pojat leikkivät Pipsaa ja Jyriä. Molemmat halusivat olla Pipsa, mutta Pikkuveli suostui olemaan Jyri, Pojan perusteltua asian vakuuttavasti: "Mun pitää olla Pipsa, koska mä olen sua isompi."Paistettiin taannoin makkaraa. Pikkuveli paistoi omansa rauhassa ja pieteetillä, vaikka nautiskelikin lopulta makkaran sijasta enimmäkseen perunamuussia.

Ja kuten kaikki kissan omistajat kissojen palvelijoina toimineet tietävät, mitään askaretta ei toimiteta ilman kissaa. Ei makkaranpaistoa, ei tulostusta, ei mitään.

Terveisin eräs blogipostausta Kissa vieressään kirjoittava.


Kivaa talvipäivää - meillä on ainakin aurinkoa ja pakkasta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.