5.10.2016

Vegaani, rokaani, whatever... eli vegaaninen omena-kaurapaistos

"Hei kokeillaanko semmoista vegaanista omena-kaurapaistosta?"

"No riippuu, paljonko se tulee maksamaan? Että jos pitää taas lähteä etsimään jotain valaanrasvauutetta jostain...?"

"No eihän se sitten olis vegaani!"

"No mitä, nehän syö planktonia."

"Eipä se plankton taida olla vegaania."

"Niin no joo, siellä on ehkä jotain yksisoluisia tyyppejä seassa. Eipä niillä taida paljon ajatuksia olla."

"Niin no, sehän riippuu sit siitä, että mihin sen vegaaniuden rajan haluaa vetää."

"Niin, että voi lähteä vaikka nuoleskelemaan tuota hiekkatietä ja julistaa, että niin katsos kun mä olen tämmöinen rokaani. Että kyllähän siitä hiekasta ja kivestä mineraaleja ja suoloja saa! Kun onhan ne kasvitkin eläviä olentoja!"


Tämä ajatustenvaihto johti kuin johtikin siihen, että kokeilin vegaanista omena-kaurapaistosta tätä Martha Stewartin ohjetta mukaillen (muuttelin määriä vähän omiin tarpeisiini sopivammiksi). Vegeversioksi ohje muuttui korvaamalla voi kookosöljyllä - hyvin toimi!

Aineksia voi luonnollisesti rukata sen mukaan, mistä itse tykkää ja mitä sattuu löytymään kaapista.

Ja näin se tapahtuu:

Kuorrutus:

2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl fariinisokeria
Ripaus luomuruokosokeria (laitoin 1-2 rkl, normisokeri käy myös)
Pari rouhaisua karkeaa suolaa
10 rkl kookosöljyä
(rouhittuja pähkinöitä)

Täyte:

5-7 omenaa kuorittuna ja viipaloituna
1/2 dl sokeria (joko tuota luomuruokosokeria tai muuta, fariinisokeri käy myös)
1 rkl (tai makusi mukaan) kanelia
(Lisäksi halutessasi esim. 1/2 dl kuivattuja kirsikoita, itse jätin ne pois ja lisäsin sen sijaan kuorrutukseen rouhittuja hasselpähkinöitä)

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Jauha 1 dl kaurahiutaleista hienoksi esim. blenderillä.
Sekoita kulhossa jauhetut kaurahiutaleet, toinen desilitra kaurahiutaleista, sokeri, suola ja kookosöljy. Minä lisäsin mukaan vielä rouhittuja hasselpähkinöitä.

Kuori ja paloittele omenat, poista siemenkodat ja viipaloi.
Voitele uunivuoka kookosöljyllä ja levitä omenalohkot pohjalle.
Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Levitä pinnalle kuorrutussörsseli.

Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Kannattaa peittää vuoka alussa esim. vartiksi foliolla, niin paistos ei tummu liikaa.

Maitopohjaisen vaniljakastikkeen kanssa tämä meni täydestä kuin väärä raha - oli ihan tajuttoman hyvää. Soijapohjaisen vaniljakastikkeen kanssa oli, noh, ihan ok.

Valitse siis itsellesi sopiva lisuke (vaniljajäätelö olisi varmaan aika bueno!) ja nauti! :)





Lähetä kommentti

© AINA LÄHELLÄNI. Made with love by The Dutch Lady Designs.