Viikonloppuna

13.8.2016

Joko Rei Shimura on sinulle tuttu? Japanilais-amerikkalainen nuori nainen, joka ratkoo rikoksia. Uusia Shimuroita ei ole ilmestynyt muutamaan vuoteen, mutta nyt satuin bongaamaan tämän Rei Shimura menetysten rannikolla -uutuuden. Harvoin uudelleenlämmittelyt toimivat, mutta tämä oli kyllä ihan yhtä hyvä kuin edeltäjänsäkin!

Olen ajatellut, että vika ei ole ollut pelkästään minussa, vaan ehkä myös kirjoissa, kun en viime aikoina ole jaksanut lukea mitään paria sivua pidemmälle, ja ehkäpä ei ollutkaan, sillä tätä jaksoin lukea jopa illalla sängyssä välillä liiankin pitkään...

Jos tykkäsit Neiti Etsivistä tai Viisikoista niin trust me: tykkäät tästä. Ja tietysti kannattaa aloittaa sarja ihan alusta, eli Rei Shimuran ensimmäisestä tapauksesta.


Eilen käytiin poikien kanssa kyläilemässä ja vietiin mennessämme  tomaatti-mozzarellapiirakka...


... Kotiin tuotiin tyhjä piirakkavati.

Kummipojan sanoja lainatakseni: "Jos nyt tykkää pizzasta, niin sitten tää on varmaan ihan ookoo."

Minä tykkäsin ihan täysillä ja teen uudestaankin - ohjeen löysin täältä. Koska olin yksin poikien kanssa, oikaisin siinä missä pystyin ja käytin valmista voitaikinaa. Piirakka syntyikin aamutoimien lomassa ihan tuossa tuokiossa, ilman yhtäkään palohälytystä! :DEilen ennen lähtöä käytiin kasvimaalla poimimassa mustikkapensaasta rasiallinen sinisiä herkkupalleroita, tarkoitus olisi säästellä niitä Pojan syyskuiseen synttärikakkuun. Pojat poimivat tietysti marjoja siinä ohessa myös suoraan suuhun. Kävelymatkalla kuvailin vähän pörriäisiä.

Minulle sattuu kertymään tänään niin sanotusti lisää kilometrejä mittariin ja pitänee koittaa juhlistaa sitä jotenkin. Jossain vaiheessa poistin sen profiilikuvaukseni 30+ merkinnän, koska 40- oli jo pidemmän tovin ollut realistisempi, mutta kai siinä vuosien karttumisessa edelleen on kuitenkin aihetta juhlaan. Kuten viisas ystäväni tänään viestitti: "Tutkimukset ovat osoittaneet, että ne ihmiset, joilla on eniten synttäreitä, myös elävät pisimpään!" (Terkkuja! ♥)

Täällä on juuri nyt sateinen, tuulinen ja kovin kolea sää. SYKSY. Auringon pitäisi kuitenkin vielä tänään näyttäytyä. Jään odottamaan.


Kivaa viikonloppua ja haleja! ♥
4 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä! Olen lukenut muutaman Rei Shimuran kirjan jokunen vuosi sitten. Käynkin katsomassa mikä on kirjaston tilanne.

  Herkullinen piirakka...nam!

  Onnittelut uusista mittarilukemista!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Sirpa! :) Leppoisaa viikonloppua!

   Poista
 2. Minä edelleenkin odottelen tuota Shimuraa kirjastosta. Olen sijalla 41, varatessani taisin olla yli 200. jonottaja.

  Nam, piirakka näyttää todella herkulliselta. Hyvää syntymäpäivää ja mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohhoh, onpas jono! Tämä on näitä pikkupaikkakunnan etuja :) Lisäksi käytössämme on kyllä parin lähikunnankin kirjastopalvelut. Mut kannattaa jonottaa, tämä oli tosiaan yhtä hyvä kuin edellisetkin :)

   Kiitos, ja samoin sinne, kivaa viikonloppua! ♥

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.