Mitä tänään tehtäisiin?

3.8.2016

Taikasaappaat -blogin Heli kirjoitti siitä, mitä itsekin olen miettinyt paljon tässä kesämme aikana: minkä verran actioniä lapset kaipaavat (saati tarvitsevat) lomalla?

Olen tullut siihen tulokseen, että ei paljon. Tavallinen ajan viettäminen yhdessä riittää: uimareissut, kävelyretket, kotipihassa tai leikkipuistossa touhuaminen, kyläily. Koska meidän pojat ovat niin, hmm, eloisia - tietänet, mitä tarkoitan - olemme lisäksi yrittäneet rauhoittua viimeistään illalla telkkarin ääreen katsomaan yhdessä jotain ohjelmaa dvd:ltä. Se on meidän tapamme rauhoittua, muuten pojat eivät oikein malta olla hetkeäkään paikallaan. Kirjaa he malttavat keskittyä kuuntelemaan vasta ihan rättiväsyneinä sängyssä.

Meidän lomailumme pyörii tietysti nykyään paljon mökin ympärillä. Emme toistaiseksi kaipaa ulkomaanreissuja (itse kun vielä reissaan muutenkin niin paljon työn puolesta), enkä usko, että pitkään aikaan kaipaammekaan kesällä. (Ensi talvena tosin ajateltiin mennä johonkin pikku rantalomalle.)

Mökillä tehdään niitä samoja juttuja kuin kotonakin, mutta lisäksi voidaan lotrata rannalla heti aamusta alkaen ja tehdä veneretkiä. Niidenkin kohokohtia ovat olleet leikkipuistossa ja keinumassa käyminen. Jos pojat vielä jossain välissä saavat viettää aikaa ihan kaksistaan toisen vanhemman kanssa, paketti on täydellinen.

Kysyin lomamme aikana monena iltana Pojalta, mikä oli kunakin päivänä kaikkein kivoin juttu. Päivinä, joina olimme käyneet mm. leikkipuistoissa, pizzalla, jäätelöllä, veneilemässä...

Vastaus oli joka ilta sama:

"Se kun mä leikin Pikkuveljen kanssa."

Ei lisättävää.


Loman tähtihetkiä olivat myös se, kun isi "hitsasi" (en muista kyseisen askareen oikeaoppista nimitystä)...


... kaisloissa hengailevat sudenkorennot...


... rantaleikit...


... kotipihassa liihotellut perhonen...


... letut omasta pensaasta poimittujen mustikoiden kera...


... yllättävä raekuuro ("Äiti taivaalta satoi JÄÄPALIKOITA!")...... kotimetsässä hiljaa paikallaan seisova metsäkauris...... sekä mökkirannassa majailevat rantakäärmeet.

Niistä oli meidän kesä tehty.Mikä oli teidän kesälomanne suosikkitekeminen? :)
7 kommenttia:

 1. Ihana teksti ja mahtavia kuvia. Huih, tuo käärme aiheutti minussa pienen väristyksen. Meidän kesässä parasta on ollut yhdessä olo. Sen lisäksi esikoinen on nauttinut kirjojen lukemisesta (hän on varmaan lukenut 20 kirjaa kesän aikana), kuopus kavereitten kanssa olemisesta ja molemmat pojat jättitrampasta, joka vihdoinkin hankittiin pihallemme. Minä olen nauttinut kevyistä kesäkirjoista ja lenkkeilystä. Heh, mieheltä en ole kysynyt, mistä hän on tykännyt tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kirjoja ja yhdessäoloa - hyvältä kuulostaa :) Minun lomani olisi ollut täydellinen, jos olisin jossain välissä ehtinyt lukea jotain (taisin lukea yhtä ja samaa kirjaa pari kuukautta...), mutta oli sitten onneksi ihan hyvä näinkin :)

   Poista
 2. Aivan mahtavia kuvia!! :O

  Ja joo komppaan sekä sun postausta että Heliä lasten kesätekemisten osalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllä vähemmän on monesti enemmän, ei tarvitse tosiaan ihmeellisiä juttuja tehdä <3

   Poista
 3. Teidän kesä on tehty ihanista asioista! Ne on ihan parasta, ei sen tarvitse olla mitään ihmeellistä. Ja luonnosta löytää vaikka mitä ihmeellistä =D. Nautitaan, vielä on kesää jäljellä =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja ilmeisesti pikkuväkikin oli tyytyväinen touhuihin :) Kivaa kesän jatkoa sinne! <3

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.