Villi poika viimapää ja sen kaveri

7.6.2016

Poika on luvattoman usein ihan mahdoton. Hän saa minut jatkuvasti hermoromahduksen partaalle. Hän on ailahtelevainen. Ei tottele, on oikukas ja omapäinen. Ei ole koskaan mennyt vapaaehtoisesti nukkumaan. Kinaa jatkuvasti vastaan kaikesta ja haluaisi kaiken sujuvan juuri niin kuin hän haluaa.

Ja silti... maailman ihanin ja rakkain.

Hurmuri, joka hyvänä hetkenään ilmoittaa autossa, että "Äiti musta on kiva kun sä laulat!"

Joka juuri tämän kirjoitettuani oli yllättänyt Miehen aamulla päiväkodissa: oli juossut parkkipaikalta suoraan sisälle ja Miehen päästyä perille oli jo istunut aamupalapöydässä - kädet pestyinä ja sisätossut jalassa.

Joka tehdessäni lähtöä töihin huudahtaa: "Äiti, älä mene vielä!", juoksee luokseni, ottaa kiinni kädestäni, antaa suudelman kämmenselkääni ja lausahtaa: "No niin, nyt sä voit mennä!"
Joka omien sanojensa mukaan tykkää heittopusuista ja odottaa kovasti, että kasvaa isoksi ja saa mennä naimisiin. Minun kanssa.

Hurmuri, jota ikävöin silloin, kun en häntä näe, ja jota ajatellessani tunnen sydämeni käpertyvän mykkyrälle.

Jonka naarmuisia polvia katsoessani tunnen vatsanpohjassani kouraisun. Jonka unta katsellessani tunnen pakahtuvani onnesta.


Pikkuveli puolestaan on maailman herttaisin lapsi. Tämä on siis oma, erittäin puolueellinen, eikä erityisen vaatimaton näkemykseni. Hän on sopuisa ja rauhallinen. Haluaa säännöllisesti syliin ja menee iltaisin nukkumaan itse tai kannettuna, mutta aina suosiolla ja useimmiten ihan vapaaehtoisesti. Joka ei koskaan kieltäydy tulemasta ruokapöytään ja jonka suurin intohimo on ruuanlaitto ja siinä avustaminen. Joka tulee aina suosiolla iltapesulle.


Joka on yhtä lailla maailman ihanin ja rakkain.

Pieni peikonpoikanen, joka tukka pörrössä ja kulmat kurtussa katsahtaa minuun lähes päivittäin ja kysyy allapäin: "Äiti onko sulla ikävä Wilmaa?" Joka vastatessani myöntävästi tulee luokseni, kietoo pulleat kätensä kaulaani ja painaa kasvonsa kaulaani vasten - kertoo olevansa surullinen, kun "Mä en näe sitä!"

Joka haluaa ehdottomasti nukkumaan mennessään Tiku ja Taku -pyjaman ja "sen laulun, jossa Nukkumatti lukee kiijaa".


6 kommenttia:

 1. Herkistyin lukiessani tarinaasi. Näin silmissäni omat lapsenlapseni, tytön, itsepäisen, mutta maailman suloisimman "vauhtimimmin", pojan, herkemmän, hurmaavan miehen alun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 On se vaan jännä miten nämä ovat niin omia persooniaan jo ihan alusta alkaen. Ja kaikki niin kovin hurmaavia ja hassuja <3

   Poista
 2. Voih, liikuttavan ihana postaus ♥
  Lapset voivat todellakin olla aivan erilaisia, omia persooniaan jo syntymästään alkaen :) Ihanan kamalia ja kamalan ihania ;) ja aina kuitenkin rakkaimpia päällä maan, ovatpa sitten millaisia tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä :D Ihan mahdottomiahan nämä on, mutta silti niiin ihania ja rakkaita. Se on kyllä käsittämätöntä, että voivat saada yhtenä hetkenä tuntemaan, että tulen hulluksi ja heti seuraavana, että olen maailman onnellisin* ;) Se on kyllä toisaalta myös aika väsyttävää, kun tunnelmat menevät ihan laidasta laitaan.

   *) Vaikka onhan tuolla miekkosellakin välillä sellainen vaikutus, hah hah :D onneksi ei kuitenkaan ihan samassa mittakaavassa :D

   Poista
 3. Eksyin tänne toisen blogin kautta ja olipa mukava lukea näitä (tuttujakin) juttujasi lapsista. Meillä on 4-vuotias ihana, mutta niin itsepäinen ja vilkas pojan viikari a.k.a. Pikku merimies, joka saa todellakin sydämen sykkyrälle, mutta jo sekunnissa tilanne voikin olla toisin. ;)

  Niin ja se nukuttaminen; vaikka juuri olisi ollut illan "velmuroinnit" takana ja väsyneenä käyn sohvalle huokaisten - jo hetken päästä onkin ikävä pientä tohottajaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Vedenneito ja kiva kun eksyit, tervetuloa <3 Sellaisiahan nämä, ihania - ja ihan mahdottoman hermostuttavia ;) :D Teidän Pikku merimies on varmasti loistavaa seuraa meriseikkailuihin <3

   Kävin heti vähän kurkkimassa blogiasi ja se vaikuttaa hurjan viehättävältä! Tulen ajan kanssa paremmin vierailulle - täällä kun ovat juurikin alkamassa ne nukutuspuuhat... ;)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.