Ruohonjuuritasolla

21.6.2016

Meillä on katsottu koko perheen kesken paljon "ötökkäohjelmaa" (= Ruohonjuuritasolla). Makrokuvaushommeleissa tuli vähän samaa fiilistä!

Laitoin pojat etsimään äidille ötököitä kuvattavaksi :) Poika löysikin aika monta, Pikkuveli oli kiinnostuneempi auttamaan isäänsä kasvimaahommissa.

Varsinainen ötökkäkuvasaldo jäi kuitenkin näköjään aika muurahaisvoittoiseksi - hämähäkit vilistivät kiireen vilkkaa karkuun. Varoitan muuten, että tämäkin touhu on hyönteiskuvauksen tapaan sellaista meininkiä, että kylähullun leima saattaa tupsahtaa otsaan puskissa poukkoillessa.

Ensimmäiset kuvat ovat kuistin pöydälle kuihtuneen (öö, mitenkähän se silleen on jäänyt...) kielokimpun uumenista, loput pihalta. Kuvaaminen oli ensin vähän hassun tuntuista, oikeaa tarkennusetäisyyttä piti alkuun vähän hakea. Kohteet eivät saisi myöskään heilua yhtään (esim. kukat tuulessa) ja jalusta taitaakin olla tässä puuhassa aika tarpeellinen apuväline. Nämä kuvat näpsin kuitenkin ilman jalustaa.

Tuuri auttaa tässä(kin) hommassa näköjään myös: viimeinen kärpäskuva syntyi niin, että otin käteeni liiaksi tuulessa heiluneen kukkasen, ja siihen sattui sitten kuvaa ottaessani lennähtämään kärpänen :D Tuo kukka oli muuten tosi pieni (ja kärpänen myös)! Paljaalla silmällä en edes huomannut noita punaisia emilehtiä (? näin muistelen, viisaat valaiskoot...), vaan vasta kameran näytöltä kuvaa tutkaillessani.

Kiehtova maailma! Pakko myöntää, että pikkuisen kyllä jo hurahdin tähänkin lajiin...! :)


Mitäs tykkäätte?


4 kommenttia:

 1. Hienoja, tykkään, etenkin viimeisistä!!
  Itsehän olen täysin hurahtanut makroiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Hyvin ymmärrän, että siihen voi hurahtaa... Ja kauniita kuvia sinulla aina onkin <3

   Poista
 2. Aivan mahtavia kuvia! Miten voikin olla kielo kuihtuneena kuvauksellinen =). Nuo kuvat jossa oli kärpänen(kaksi viimeistä) olivat sommittelultaan ainakin minun silmään ihan täydellisiä! Jatka ihmeessä, olet hyvällä tiellä =D. Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle ja läheisillesi <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, olinkin iloinen, että laiskuuttani ja saamattomuuttani olivat kielot jääneet niille sijoilleen kuvattavaksi :D Kiitos, Katinka, ja kiitos samoin sinulle ja perheellesi - oikein ihanaa ja lämmintä juhannusta! <3

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.