Miten teillä nukutaan?

3.4.2016


Meillä on taidettu mennä nukkumisasioissa vain taaksepäin, Poika kun ei enää nukahda muualle kuin meidän sänkyyn. Jos jaksetaan suostutella ja kestää temppuilua (yleensä jonnekin kymmeneen saakka), saadaan joskus hänet omaankin sänkyynsä nukkumaan, mutta aina ei jakseta. Sen sijaan suostutaan siihen, että hän nukahtaa meidän sänkyymme, jolloin uni tulee (ainakin yleensä) "jo" 21.15-21.30 aikoihin... Silloin jää edes hetki aikaa istahtaa itse sohvalle nollaamaan päivää ennen kuin pitää painella nukkumaan. Hyvin usein olemme kuitenkin niin väsyneitä, että menemme itsekin saman tien nukkumaan, kun Poika vain nukahtaa.

Pikkuveli puolestaan on aina halunnut nukahtaa rauhassa itsekseen. Hän pyytää viimeistään puoli yhdeksältä jommaltakummalta, että "vie minut nukkumaan" ja jää tyytyväisenä hymyillen sänkyynsä, pupu kainalossa. Että yksilöitä näissä ollaan.


Minä en osaa nukkua muiden kanssa, paitsi ehkä Miehen, jos se on ihan hiljaa ja hievahtamatta, joten olen nukkunut jo pitkään useimmat yöt vierashuoneessa.

Miehestä taas on kiva nukkua edes jonkun vieressä ja hän nukkuu ihan hyvin poikien kanssa yläkerrassa (itse hermostun jo siitä ajatuksesta, että joku saattaa herättää...), joten tällä järjestelyllä on menty.

Minusta olisi kuitenkin aika kiva palata jo omaan sänkyyn. Toisaalta taas, jos Poika kaipaa läheisyyttä, niin miksi ei voitaisi vielä jonkun aikaa jatkaa näin...?

Pojat nukkuvat nykyään useimmiten yönsä hyvin. Pikkuveli haluaa vielä unille tutin (hän siirtyi vastikään omaan huoneeseensa ja annoimme suosiolla tutin yöksi) ja jos Poika nukahtaisi omaan sänkyynsä, hän jossain vaiheessa tulisi meidän sänkyymme. Senkin vuoksi olemme antaneet nukahtaa suoraan meidän sänkyyn, että se on ainakin yksi herätys yössä vähemmän. Poika herää satunnaisesti jonkun insidentin takia: milloin pitää saada sukat, milloin vettä. Milloin pupu, tarhapupu, kirahvi tai pöllö... Jatkaa kuitenkin uniaan suht pian sen jälkeen.Kiinnostaisi kuulla miten muilla nukutaan!? Tai siis että miten yöt on saatu järjestettyä niin, että kaikki saisivat nukuttua mahdollisimman hyvin...

Hyvää alkavaa viikkoa ja levollisia öitä! <3

Terkkuja Japanista!


2 kommenttia:

 1. Mietin joskus ollaankohan vähän kummallisia kun meillä tällä hetkellä suurimman osan öistä mies nukkuu isomman kanssa (joka herää joka yö johonkin) lastenhuoneessa ja minä nukun pienemmän kanssa meidän parisängyssä. Syyt on käytännöllisiä: isompi tosiaan tarvitsee nukkumakaverin ja pienempi herää yöllä usein parkumaan tai herää ainakin aamulla tosi aikasin jollon minä yritän rauhoitella parkuvaa sänkyyn tai jos huoneessa on muita joudun hyppäämään samantien ylös ja pienempi syliin esim jumppapallolle. Koska muuten ei nuku kukaan.

  Haaveissa on toki joskus siirtyä miehen kanssa takaisin samaan sänkyyn, kaikki aikanaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ei ole yhtään kummallista - hyvä, että olette löytäneet jonkun systeemin, jossa kaikki saavat mahdollisimman paljon unta! :) Nukkukoon jokainen perhe just niin kuin itselle sattuu parhaiten sopimaan. Meillä on kanssa vielä se ongelma, että isompi ei nukahda useinkaan ennen puolta kymmentä - kymmentä, ja pienempi (joka siis nukahtaa 20 jälkeen) herää aina aikaisin, eli 6-7 aikaan... ja herättää helposti myös muut. Huoh. Ois tosiaan aika kiva nukkua (pelkän) miehen kanssa samassa sängyssä, mutta jospa ehtisi sitäkin vielä tässä elämässä ;)
   Tsemppiä vaan nukkumisjärjestelyihin ja arkeen! <3

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.