Arkiruokavinkki: Tonnikala-pastakastike

1.3.2016

Meillä sairastetaan. Luonnollisesti olen vastikään sanonut (uhkarohkeasti useammallekin eri taholle), että meillä on oltu tosi pitkään terveinä. Ei olla enää. Pojalla on ollut useamman päivän ajan kova kuume ja yskä, Pikkuveljellä vähän vähemmän kuumetta ja yskää, mutta vähän enemmän nuhaa. Sairastelut sattuivat optimaalisesti Miehen ja minun (eriaikaisille) vapaapäiville...

En ole tässä ehtinyt sen puoleen valokuvaamaan, kuin ajattelemaankaan yhtään mitään - saati kirjoittelemaan ajatuksia muistiin. Laitetaanpa siis tähän väliin helppo arkiruokaohje.

En erityisemmin välitä ruuanlaitosta. Tai välittäisin, jos siihen olisi kunnolla aikaa. Ja mahdollisuus keskittyä. (Vaikka silloinkin ennemmin leipoisin...)

Minulla on jatkuvasti hakusessa helppoja ja nopeita arkiruokia, joita bongailen milloin mistäkin. Kännykässäni on valokuvissa erillinen kansio "Ruokavinkit", jonne kuvaan ja tallennan lehdistä ja netistä bongaamiani ruokaohjeita. (Olen muuten luonut sinne myös erilliset kansiot mm. kirjavinkeille, ostosvinkeille, sisustuskuville jne...)

Haastetta ruuanlaittoon ovat tuoneet oma lihaton ruokavalioni ja poikien aiempi maitoproteiiniallergia, joka tosin näyttää tänä päivänä olevan jo menneen talven lumia - IHANAA! :) Muutaman viime viikon aikana olemme antaneet Pikkuveljenkin testata jo raakaa lehmänmaitoa, eikä sillä ole ollut mitään vaikutusta. Se on tosin sitten asia erikseen, että viime aikoina on kiistelty koko maidosta ylipäätään, ja meilläkin on korvattu jo suuri osa maitopohjaisista vaihtoehdoista kasviperäisillä, esim. ruokakermat ja minun kahvimaitoni (käytän nykyisin soijamaitoa).

Tässä yksi viime aikojen ehdoton ruokasuosikki (kollegan vinkkaama), joka on helppo ja erittäin nopea. Jos paheksut valmiskastikkeiden käyttöä, niin tee toki kastike itse, mutta minä olen tämän arjen keskellä alistunut suosiolla skippaamaan ainakin osan vaiheista.

Kastike valmistuu siinä ajassa, kun spagetit kiehuvat.

Tarvitset:
2 prk tonnikalaa (hiutaleina öljyssä)
Sipuli
Valkosipulia
2 prk tomaattikastiketta (Dolmio, Barilla...)
Fetaa
Katkarapuja
(Oliiveja)

(Itse käytän yleensä toisena kastikepurkkina oliiveja sisältävää versiota, niin en lisää oliiveja enää erikseen.)

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä pannulla tonnikalan öljyssä. Lisää joukkoon tonnikalat. Lisää joukkoon kastikkeet. Anna purpattaa hetken aikaa ( = sen aikaa, kun pilkot fetan).  Lisää joukkoon feta. Anna taas purpattaa hetken aikaa ja lisää lopuksi mukaan kourallinen katkarapuja.

Tässä vaiheessa pitäisi munakellon pirahtaa spagetin valmistumisen merkiksi ja voilà!
"Syömään!" Annoksen päälle voit ripottaa parmesania ja nam!

Viimeksi, kun syötiin tätä (eli ne kaksi iltaa ennen flunssan hyökkäystä), Pikkuveli totesi kolme kertaa ruokailun lomassa, että "Tämä ruoka on tosi hyvää!" ja molemmat pojat tankkasivat kaksi lautasellista. Pikkuveli kaivoi tosin ruokailun lomassa annoksestaan yhden pienen sipulinmurusen, nosti sen pöydälle ja ilmoitti, että "mä en tykkää tästä". Hymyilin lempeästi ja totesin, että ei se mitään, voit jättää sen syömättä, ja jätin mainitsematta, että hyvä jos ne about 467 muuta annoksessa ollutta murusta sen sijaan maistuivat :D

Vahva suositus tälle siis! :)

PS. Viimeisin(kin) erä hupeni niin nopeasti, että en ehtinyt saamaan kuvaa. Joudut käyttämään vähän mielikuvitustasi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.