Äidit neuvovat. Mummit myös.

5.3.2016

Mummini oli leikannut lehdestä talteen elämänohjeita, jotka hän jakoi kanssani. Osaa olen noudattanut, osaa en.

Joukossa on joitain suosikkeja:

Alusvaatejuttu. Juttelinpa vähän aikaa sitten ensihoitajaksi opiskelevan tuttavan kanssa, joka oli tehnyt vastikään työharjoittelunsa ensiavussa. Tämä on asia, jonka hänkin nosti spontaanisti esille. Oli kuulemma pistänyt miettimään minkä näköisenä (päällysvaatteiden alla) sitä lähtee ihmisten ilmoille. Tätä Mummikin aina minulle teroitti.


"Kylässä on kohteliasta valita huonoin paikka." Tätä olen yrittänyt opetella. Minulla on ollut huono tapa istahtaa esim. kahvilla tai lounaalla ystävän kanssa ollessani parhaalle paikalle (sehän on aina sohva). Olen yrittänyt päästä tästä pois ja muistaa aina tarjota paikkaa ensin toiselle.

"Miehelle pitää olla ruoka valmiina, kun hän palaa töistä."
"Miehelle pitää olla tarjolla myös jälkiruokaa."
Tämä olisi ihanaa! Pätee tosin kumpaankin puolisoon. Kyllä se Mies kovasti ilahtuu, jos saa ruokaa töistä tultuaan. Ja itsekin olen jälkiruokafriikki, eli mielestäni jotain jälkiruokaa pitäisi olla aina. Tosin painonvartioimissyistä alistun arjessa usein skippaamaan sen, tai ainakin siirtämään myöhemmäksi vähentääkseni päivän kokonaissyömisen määrää.

Kodin siistinäpitämiskohta on suosikkejani, koska se lähinnä naurattaa: minusta kodin siistinä pitäminen on molempien/kaikkien homma.

Naisena tiedän, että villahousut ( = tarpeeksi lämmin vaatetus) on ensiarvoisen tärkeää, samoin pois kylmältä kiveltä pysytteleminen.

Minusta on yksi ja sama, miten nainen aivastaa, mutta siinä olen samaa mieltä, että elämä pitää järjestää niin, että selviäisi jos jäisikin yksin.

Valehtelemattomuus helpottaa elämää myös. Itse en oikein osaa valehdella, en edes pieniä valkoisia valheita. Välillä pääsisi tosin helpommalla jos pystyisi sanomaan, että mehu on loppu vaikka se ei oikeasti olisikaan, jos sitä ei vain halua antaa...

Ylläolevan lappusen Mummi oli sujauttanut minulle antamani ruokaohjekirjan väliin: "Jauhelihakastike ym. jauheliharuuat mm. pihvit ja lihapullat ruskistan aina rasvassa, ettei tartu pannuun. Mummi"

Mummi tykkäsi neuvoa ja opastaa. Silloin se tuppasi hermostuttamaan. Nyt antaisin mitä vaan, että hän olisi vielä täällä neuvomassa <36 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus! Mummit ja äidit, molemmat ovat niin rakkaita. Tuo ohjelappu siitä että paista rasvassa oli niin suloinen. Minä sain onneksi kansssa nauttia pitkään isovanhemmistani ja heidän rakkaudesta. Nyt ovat jo kaikki edesmenneitä, mutta kauniit muistot elää =). Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. <3 Tuo ohjelappu oli kyllä jo silloin nuorenakin minusta niin herttainen :) Mummi muuten käytti aina nauta-sikajauhelihaa, joka ei kyllä taitaisi tarttua pannuun ilman rasvaakaan :D
  Ikävä on poismenneitä, onneksi kauniit muistot kuitenkin elävät <3
  Kivaa viikonloppua sinne myös!

  VastaaPoista
 3. Hih, voi noita ohjeita. Vaatimattomuutta ja perinteitä kunnioittaen. Minä en ole varsinaisia ohjelappusia saanut, mutta aikamoinen läjä erilaisia uskomuksia on siirtynyt perintönä minulle. Osa palvelee elämää hyvin, osa taas ei ollenkaan ja niistä uskomuksista haluaisin päästä eroon.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla parasta valita noista ne mieleiset, joita pitää tärkeänä noudattaa ;) Mulla on kanssa ollut aika paljon uskomuksia, ja kyllä ne onneksi kummasti iän myötä on vähentyneet... :)
   Samoin sinne, kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. Voi mitä ohjeita! Osa niin sopivia tähänkin aikaan ja osa niin...sitä jotain muuta aikaa. Mutta silti niin omalla tavallaan hellyyttäviä. Ihana postaus!

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ihan hirveän pahasti ei taitaisi mennä pieleen, vaikka noudattaisikin noita kaikkia, mutta valitaan kuitenkin ne järjellisimmät käyttöön... :D Hellyyttäviä ovat kyllä <3
   Samoin, kiitos, kivaa sunnuntaita! :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.