Sairastelua, neuvolakäynti, villasukkia ja Linnanmäen valokarnevaalit

28.1.2016

Täällä "sairastetaan" toista päivää. Siis Pojalla oli eilen aamulla lämpöä 37,9. Energiataso normaali. Tarhaan ei kuitenkaan ole menemistä, kun eilen on ollut kuumetta, joten tämä päivä menee vielä toipilaana kotosalla.

Itselläni oli onneksi vain tietokoneella tehtäviä työhommia, jotka sain lähes kokonaan hoidettua eilen illalla Miehen ollessa kotona. Eilen aamulla kävimme lisäksi Pikkuveljen kanssa neuvolassa, Mies oli sen aikaa Pojan seurana.

Pikkuveljen neuvolakäynti sujui moitteettomasti. 86-senttisestä ja 11,7-kiloisesta jäppisestä todettiin neuvolakortissa mm. seuraavaa: "Tomera 2-vuotias. Syö itse. Ruoka maistuu hyvin. Puhuu lauseita, juoksee, kiipeilee."

Eilinen päivä oli merkittävä myös muulla tavoin. Poika kertoi rakastavansa kirjaston satuhuoneen Nalle Puhia ja Pikkuveli totesi siihen rakastavansa erästä tyttöä. Nuorena sen sitten vissiin jo tietää.

Sopivissa väleissä olen koittanut neuloa Pojalle villasukkia, molemmilla raukoilla kun on tällä hetkellä käytössä vain yhdet.

Päätin tällä kertaa tehdä äitini tapaan, ja neulon yhtä aikaa kumpaakin sukkaa. Koska neulomisessa on välillä pidempiä taukoja, näin voin ainakin yrittää varmistaa, että sukista tulee suht samannäköiset, eikä tule ainakaan kokoeroa. Tosin toisen lankakerän eränumero on eri (vaikka väri on sama) ja niissä olikin pieni sävyero (taaempi kerä on vaaleampi). Noh, jospa sitä ei käytössä huomaisi :D


Olen unohtanut laittaa blogiin viime syksyltä kuvat Linnanmäen valokarnevaaleista, joten laitanpa nyt, kun satuin törmäämään niihin käydessäni kuvia läpi.

Valokarnevaalit olivat syksyn pimennyttyä ja suosittelen kyllä ensi kerralla pistäytymään jos nyt jäi väliin! Huvipuisto on silloin todella kaunis. Sää oli melko viileä, eli kauan ei tarjennut viipyä kuvailemassa. Mies pakeni poikien kanssa autoon lämmittelemään, kun minä jäin hetkeksi näpsimään kuvia.

Ja valokuvista puheen ollen - pakko vielä viime metreillä vinkata/muistuttaa Ateneumin Henri Cartier-Bresson -näyttelystä... eli vielä ehtii!!! Näyttely jatkuu vielä muutaman päivän, eli tämän kuun loppuun. Kävin itse katsomassa näyttelyn viime viikolla ja huh, se on kyllä ihana! Ihan mieletön kuvakavalkadi merkittäviä ihmisiä ja tapahtumia monen vuosikymmenen ajalta. Time and money well spent.


Leppoisaa torstain jatkoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.