Miami

11.11.2015

No nyt niitä palmuisempia kuvia!

Pääsin viime viikolla työn puolesta Miamiin. Tämä oli kolmas kertani kaupungissa, ja aina sen Miami Vice -näkymät merenrantataloineen ("talo" on tosin lievä ilmaus, tässä puhutaan ihan mielettömistä lukaaleista...) ja paatteineen jaksavat ihastuttaa.

Ensimmäisenä iltanani jaksoin käydä vain pienellä iltakävelyllä kameran kanssa, minkä jälkeen ostin iltapalaa Whole Foods -luomuruokakaupasta ja vetäydyin sänkyyn (!!!) syömään, Entertainment Tonightia seuraamaan ja lopuksi erittäin makoisille unille.

Kurssilla harjoiteltiin taannoin pannausta, eli panorointia (eng: panning). Siis liikkeen (liikkuvan kohteen) seuraamista kameralla. Homma tuntuu kovin haastavalta, ja halusin kokeilla sitä pikkuisen myös tällä iltakävelylläni.

Touhu oli kyllä kivaa iltapimeällä kaupungin valojen  ja kivannäköisten kohteiden kanssa - täällä kotosalla kun harjoittelin aiemmin syksyllä harmaan maantien varressa rekoilla ja ei-niin-persoonallisen-näköisillä suomiautoilla... Tässä pari räpsäisyä:
Tarkoituksena on, että kuvauskohde säilyy tarkkana, mutta muuten kuvasta näkyy liike. Kokeile, jos sinulla on kamera, jossa voit säätää ainakin suljinaikaa!

Kohdetta kannattaa seurata sarjakuvaustoiminnolla, niin hyvällä tuurilla ainakin joku otos onnistuu ;) Tämä toimii ainakin itselläni paremmin, kun olen vähän sellainen roiskija, ja turvaudun usein tuuriin taitoa enemmän :D Toki voi myös tarkentaa kohteeseen kerralla ja ottaa sitten kuvan haluamallaan hetkellä. Itselleni tuo sarjakuvaus on kuitenkin tuntunut luontevammalta.

Aseta suljinaika melko hitaaksi (itse taisin käyttää näissä 1/30s ja 1/60s). Tällöin riittää myös pienempi aukko ja alhaisempi ISO-herkkyys.

Tämä toimii sinuun nähden sivuttain liikkuvien kohteiden kanssa, esim. kulkuneuvot ja eläimet. (Kohti tulevia voisi kuvata zoomia liikuttamalla, mutta se on itselläni vielä kokeilematta...)

Ideana on liikuttaa kameraa kohteen mukana. Muista jatkaa kohteen seuraamista vielä kuvan ottamisen jälkeenkin!

Seuraavassa postauksessa kuvia South Beachiltä.

Kivaa keskiviikkoa! ♥
2 kommenttia:

  1. Oi mikä jahti olikaan ensimmäisessä kuvassa! Ja hienoja pannauksia olit saanut aikaiseksi. Se ei ole ihan helppoa (olen joskus myös kurssilla kokeullut). Tuurilla täälläkin enemmän kuvaillaan kun taidolla =D. Upeita kuvia olivat nämä kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katinka :) Ja ei kai sillä niin väliä, millä niitä onnistumisia tulee, hyvä jos edes sillä tuurilla :D Ja voi että, tää oli vielä vain semmonen keskivertojahti... Kelpaa siellä joidenkin seilata ja nauttia auringosta..!

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.