Kirjavinkki: Totuus Harry Quebertin tapauksesta

30.11.2015

Pitää nyt muistaessani vihdoinkin laittaa tänne ihan timanttinen kirjasuositus.
Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta.


Tykkäätkö dekkareista? Rakkaustarinoista? Kirjoista tai kirjoittamisesta? Kiinnostavatko ihmismielen liikkeet? Tartu tähän.

Törmäsin kirjaan kirjastonhoitajan suositellessa sitä minulle ex tempore. Kuten hänkin sanoi, 800-sivun mitta saattaa vähän epäilyttää, mutta ihan suotta. Anna tälle mahdollisuus! Itse rupesin lukemaan vähän ihan kokeeksi, ja heti hurahti 100 sivua ihan hujauksessa. Ja se kertoo jo jotain, kun ottaa huomioon missä väsymystilassa itse iltaisin aina yritän kirjoja lukea.

Kirjan kertoja, kirjailija Marcus Goldman, on nuorella iällä onnistunut julkaisemaan menestyskirjan. Toinen kirja ei ota syntyäkseen, joten hän lähtee inspiraation perässä nuoruusiän mentorinsa, Harry Quebertin luokse Auroran pikkukaupunkiin New Hampshireen. Pian Quebertin puutarhasta löytyy ruumis, joka kuuluu vuosia aiemmin kadonneelle 15-vuotiaalle Nola Kellerganille. Quebert on luonnollisesti pääepäilty. Marcus on varma mentorinsa syyttömyydestä ja alkaa tutkia tapausta tarkemmin. Matkan varrella pikkukaupungin asukkaista alkaa paljastua vähän sitä sun tätä, niin menneisyydestä, kuin nykyhetkestäkin.Kirja on sveitsiläisen, 1985 syntyneen Dickerin esikoisteos. Tämän bestsellerin ottamista mukaan älykkäiden laatuklassikoiden Keltaiseen kirjastoon on myös kritisoitu, mutta mielestäni suotta. Juoni on yllättävä, ja kirja on taitavasti ja nerokkaasti kirjoitettu.Näin tapahtui. Lämmin suositus tälle!


PS. Jos luet, olisi ehdottomasti kiva kuulla mitä tykkäsit! :)
2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, varasin kirjan.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Toivon ja uskon, ettet tule pettymään. Olin itse tästä jotenkin ihan täpinöissäni :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.