Key West

19.11.2015

Key West on kaupunki ja saari, joka sijaitsee vähän reilut 200 km Miamista lounaaseen. Se on Floridan eteläisin paikka ja samalla Yhdysvaltojen eteläisin piste mantereen puolella. Kaupunki on pieni (n. 25 000 asukasta), mutta turistimäärät hurjat.

Key West olisi ihana lomakohde ihan itsessäänkin, me teimme sinne bussiretken Miamista.

Olisin voinut ihan hyvin ajella sinne itse, mutta oli toisaalta ihan kiva istuskella vain kyydissäkin vaihteeksi ja katsella rauhassa kauniita maisemia - lähes koko ajoreitti kun kulkee (ah, niin turkoosin) meren päällä. Meillä kävi vielä tuuri bussimatkan suhteen, sillä tilausbussi haki meidät kyytiin viimeisinä ja jätti pois ensimmäisinä, eli emme joutuneet istuskelemaan bussissa kuin pelkästään varsinaisen ajomatkan ajan. Retki alkoi aamuseitsemän jälkeen ja hotellilla Miamissa olimme iltayhdeksältä, ajomatka oli reilut kolme tuntia suuntaansa.

Kaupungissa ei ole montaa nähtävyyttä, oikeastaan vain kirjailija Ernest Hemingwayn talo ja Yhdysvaltain eteläisin kohta (kuva tuonnempana), mutta kaupunki itsessään oli näkemisen arvoinen somine pastellivärisine taloineen. Menisin mieluusti lomalle johonkin kivaan resortiin Key Westin kupeessa ja tekisin sieltä käsin vaikka päiväretken Miamiin :) Hard Rock CafeKaduilla oli vielä bongattavissa Halloweenin rippeitä.Tästä putiikista tarttui mukaan toinen matkan ainoista ostoksistani: Heaven is a little closer by the ocean -jääkaappimagneetti (alakuvassa ylärivissä), jonka ajattelin viedä mökin jääkaapin oveen <3

Lisäksi ostin toisesta kaupasta kotiin Key West -magneetin, koska kerään jääkaappimagneetteja paikoista, joissa olen käynyt. Muutakin kivaa ostettavaa sälää olisi varmasti löytynyt, mutta pysyin ostolakossani lujana ;)Key Westin auringonlasku on legendaarinen.

Fiilistelimme viime tippaan saakka tuolla Southernmost pointissa, minkä jälkeen ehdimme paikalle juuri sopivaan auringonlaskuaikaan, tosin en ennättänyt kaivaa esille (koko kuuman päivän mukanani raahaamaani) jalustaa. Roiskin muutaman kuvan ihan käsivaralta, ettei kaunis näkymä vain menisi sivu suun.

Auringonlaskusta oli tehty amerikkalaiseen tyyliin kunnon show, ihmisiä oli tungokseen saakka ja bändi soitti What a wonderful worldiä... Jos sulki korvansa hulinalta, niin itse auringonlasku oli kyllä todellakin kokemisen arvoinen näky <3Laitan vielä erilliseen postaukseen kuvat Ernest Hemingwayn IHANASTA talosta kissoineen <3

Kivaa viikon jatkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.