Ernest Hemingwayn talo

21.11.2015

Key Westin tunnetuin nähtävyys on kirjailija Ernest Hemingwayn siirtomaatyylinen talo, jonka hän osti vuonna 1931 ja jossa hän asui yhdessä toisen vaimonsa Paulinen kanssa.

Key Westin lisäksi Hemingway vietti elämänsä aikana pidempiä aikoja niin Pariisissa, Afrikassa, kuin 150 kilometrin päässä Kuubassakin, jossa hän asui elämänsä viimeiset 21 vuotta.

Key Westin toinen kuuluisuus on kaupungissa 40 vuoden ajan asustanut näytelmäkirjailija Tennessee Williams (joka muuten kuoli Wikipedian mukaan 71-vuoden ikäisenä yksin hotellihuoneessaan tukehtumalla lääkepullon korkkiin!)
Pihassa sijaitsee erillisessä rakennuksessa myös Hemingwayn kirjoitusstudio, jonne sai tyytyä kurkistamaan vain ovelta. Huokaus, tämä oli jotenkin niin kiehtova huone! Pöydällä on edelleen postia, sekä Remington-kirjoituskone, jolla hän kirjoitti mm. romaaninsa Jäähyväiset aseille, Kilimanjaron lumet ja Kenelle kellot soivat.

Koristeellinen talo on säilytetty sellaisena kuin se oli kirjailijan eläessä ja se on täynnä Hemingwayn matkoiltaan tuomia, kauniita huonekaluja.


 Tuli kovin kotoisa fiilis mustan kissan pötkötellessä sängyllä <3Papa Hemingway (Papa on kuubalaisten hänelle antama lempinimi) tykkäsi kissoista ja talossa majailee tänäkin päivänä yli 50 kissaa, joiden uskotaan polveutuvan Hemingwayn lahjaksi saamasta, valkoisesta Snow White - kissasta.

Kissanpäiviä viettäviä otuksia pyöri talolla ja tontilla siellä sun täällä. Hemingway oli erityisen mieltynyt kuusivarpaisiin kissoihin ja sellaisia ovat myös useimmat talon nykyisistäkin asukkaista. Kuusivarpaiset, onnekkaina pidetyt kissat, ovat muuten olleet suosittuja laivakissoja.Kissat on Hemingwayn kissojen tapaan nimetty kuuluisuuksien mukaan, ja maallisen elon päätyttyä ne saavat viimeisen lepopaikkansa pihalla sijaitsevalta hautausmaalta.


 Yllä: Harry Truman :)

Innostuin, kun minulle selvisi, että Hemingway oli suuri kissojen rakastaja ja kalamies. Hieno mies, ajattelin, rakastaa kissoja ja merta, ja osaa kirjoittaa. Fiilikset kuitenkin lässähtivät kuullessani, että tyyppi oli vähän toisenkinlaisten kissojen perään: hän oli naimisissa neljä kertaa ja hänellä oli useita rakastajattaria. Hemingway päätti päivänsä oman käden kautta 61-vuotiaana vuonna 1961.


Nyt terkkuja Intiasta! Täältä ei ole kuitenkaan odotettavissa kuvia - kamera lomailee kotona, kun on niin lyhyt työreissu.

Kotiin on kuulemma viime yönä sadellut ensilumi, että täältä saakin palailla vähitellen jo vähän talvisempaan todellisuuteen, hrrr...

Iloa viikonloppuusi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.