Vihersmoothie

10.9.2015

Tekaisin äsken vihersmoothien antamaan puhtia päivään.

En ole lainkaan less is more -tyyppiä, ja mulla on tapana tunkea aina liikaa aineksia yhteen satsiin. Tähänkin tuli taas ahdettua aika paljon kaikkea...

Siis:

Salaattia (about 1/3 ruukkusalaatista)
Avokado (josta annoin pikkuveljen napsia ruokailunsa ohessa vähitellen ehkä kolmasosan ennen kuin ehdin pyöräyttää smoothien)
1/2 pussia pakastepinaattia
Mantelimaitoa
Vihreää teetä (kupillinen)
Chia-siemeniä (ehkä 1-2 ruokalusikallista)
Raakakaakaojauhetta (samoin 1-2 rkl)
Maca-jauhetta (1-2 tl)
Kuitulisää (2 reilua tl)
Viherjauhetta (2 reilua tl)
Cayennepippuria
Vettä (sen verran, että koostumuksesta tuli sopivan juotava)

Tein juomaa reilut annokset kahdelle - Miestä odottaa iloinen, vihreä yllätys, kunhan kotiutuu töistä :D


Pari juttua, joita käytän päivittäin, ovat kuitulisä ja viherjauhe.

Kuitulisänä toimii Bioteekin Elinvoima, jossa on mukana kauraa, pellavaa, psylliumia ja inuliinia. Tekee taikoja vatsalle! Sen bongasin joskus joko Paula Heinosen Vihdoinkin hyvä olo -kirjasta (joka löytyy omasta hyllystäni) tai ihan loistavasta Satumaista voimaa arkeen -kirjasta (kirjoitettu yhdessä Satu Silvon kanssa). Jälkimmäisen painos oli jossain vaiheessa loppu, mutta sitä löytyi ainakin omasta kirjastostamme, tai ainakin vielä jonkin aikaa sitten myös Silvoplee-kasvisruokaravintolasta (jossa haluaisin käydä, mutta on vain vielä toistaiseksi jäänyt väliin).

Kuitulisän ja viherjauheen nautin ihan veden joukossa (molempia reilu teelusikallinen päivässä), jos en tule tehneeksi mitään hommaan soveltuvaa smoothieta. Vaihtelun vuoksi teen viherjuomaksi välillä pelkän vehnänorasjuoman. Olen ostanut Life-luontaistuotekaupasta pakastettua vehnänorasta. Se on valmiina annospaloina, jollainen on helppo heittää vesilasiin ja hörpätä, kun pala on sulanut.


Kuvat rumia kännykkäkuvia, kun on kädet sen verran täynnä, että nyt mennään sieltä, missä aita on matalin ;)


Nyt pikaisesti suunnittelemaan tarjottavia (koitan keksiä jotain muuta, kuin viherjuomaa, hih) ensi lauantain synttärikemuille ja listaamaan kaupasta tarvittavia juttuja ennen kuin ostosseuralainen herää päikkäreiltä!

Kivaa päivää! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.