Tähtihetkiä

29.9.2015

Onhan sullekin varmasti käynyt niin..?

Siis niinku niin, että pysähdytte mökiltä tullessanne ihan pikaisesti matkan varrella pikkusalessa. Ihan vaan hakemassa illaksi pannaria varten maidon, voin ja kerman.

Et ota koria, kun on vain niin vähän ostoksia tehtävänä. Sitten kun pääset sinne kylmähyllylle, niin ajattelet, että pitää kyllä ottaa varmaan vielä pari maitoa lisää, ettei sitten heti huomenna tarvitse hakea. Ja kermaakin pari, kun kyllähän sitä tarvii aina. Ja sitten et muista ihan varmaksi, että mikä niiden poikien jugurttitilanne on, ja päätät ottaa ihan varuiksi pari niitäkin. Niin ja sitten se cociskin saattaa olla lopussa, et ole kyllä ihan varma, mutta se olisi sen luokan katastrofi, että päätät tempaista syliisi kertyneen kasan jatkoksi myös sen.

Niin sitten, kun kävelet kassaa kohti, alkaa jo vähän jännittää, pysyvätköhän kaikki hyödykkeet hallinnassa loppumetreille saakka. Turhaan jännitit - ei pysy. Maitopurkki vierähtää lattialle ja alkaa vuotaa. Kassaneiti katsahtaa suuntaasi kun leväytät loput ostokset sylistäsi hihnalle ja naurahdat väkinäisesti, että tuli vähän ahnehdittua liikaa ilman koria, kun ei ollut tarkoitus ihan näin paljon ostaa. Myyjä laittaa rikki menneen maitopänikän muovipussiin ja kehottaa iloisesti hakemaan uuden. Vastustelet, että tokihan voit rikkomasi purkin maksaa, mutta myyjä pysyy lujana.

Haet maidon ja maksat ostokset. Seuraava asiakas on jo aloittanut ostoprosessinsa, kun tajuat, että muovipussi unohtui. Pinoat kamat syliisi ja vaellat hankalasti autolle. Miehen ikkunan taakse seisomaan, kun eivät kädet riitä minkään luukun avaamiseen. Mies katsoo ikkunan läpi, aukaisee oven, kohottaa kulmiaan ja toteaa: "Niiltä oli sitten vissiin ostoskassit ihan loppu."

Tässä vaiheessa nauratti jo kunnolla.

Silloin Rooman Desigualin sovituskopissa ei muuten naurattanut. Mikä siinä on, että just sillä kerralla, kun myyjä haluaa oikaista kesken sovituksen koppisi läpi (!) takahuoneen varastoon, havaitset, että sulla on pikkuhousut nurinpäin jalassa.

Sano, please, että niin sullekin on ainakin joskus käynyt (oikeastaan nyt, kun rupesit oikein miettimään, niin aika usein) ja että ihan tavallistahan se nyt on ja sitähän sattuu kyllä ihan kaikille.

Tässä vaiheessa sielläkin vielä hymyilytti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.