Rooma

20.9.2015

No niin, tässäpä Rooman kuvia :)

Reissu teki tosi hyvää, mutta kolme yötä oli liian pitkä aika olla pois kotoa - kaksi yötä olisi ollut täydellisen pituinen matka. Nyt nukuin kolmannen yön huonosti, ja viimeisen päivän odotin vain, koska saa lähteä kentälle ja kotiin, ehti tulla jo niin kova ikävä.

Hotelli (= kuuden huoneen kokoinen pikkupaikka) oli periaatteessa ihan ok, se oli oikein siisti ja sijainti Via Nazionalella, Terminin eli päärautatieaseman lähellä, oli oikein mainio. Muuten en erityisemmin tykännyt siitä.

Respan tyyppi oli outo ja puhui erittäin huonoa englantia. "Full breakfast" osoittautui jugurtiksi huoneen jääkaapissa ja muoviin pakatuiksi valmisleivonnaisiksi. Kapselikeittimellä keittelemäni aamukahvi oli sentään ihan taivaallisen makuista, tosin muovimuki vähän verotti tunnelmaa. Respan tyyppi kyseli jo pari päivää ennen lähtöäni, josko haluaisin maksaa huoneen käteisellä. Sanoin, että luultavasti en, sillä heidän varaussivustollaan sanotaan, että korttimaksu on ok.

Noh, lähdön hetkellä heidän maksupäätteensä ei hyväksynyt korttiani. Tiesin, että kortissa ei ole vikaa, ja sovimme, että palaamme asiaan muutaman tunnin päästä, kun palaan hakemaan laukkuni ja tyypin esimies tulee paikalle. Palattuani hakemaan laukkuni maksupääte ei edelleenkään toiminut, mikä johti lopulta puolen tunnin tappeluun ja huutamiseen. Jep, molemminpuoliseen, olin aika tyytyväinen, että pidin pintani. Lopulta tyypit luovuttivat, hakivat takahuoneesta toisen maksupäätteen ja saivat veloitettua maksun kortiltani. Hmph. Onneksi en luovuttanut, vaan sen sijaan, kun en muutakaan keksinyt, uhkailin soittavani poliisille tai aviomiehelleni... :D Köh...

Varsinainen lepoloma reissu ei ollut - tuli käveltyä niin paljon, että jalat olivat iltaisin aivan hellinä. Aivot kuitenkin lepäsivät ja akutkin varmaan latautuivat ;) En tiedä onko normaalia, että aikuinen ihminen syö joka ilta pizzaa, mutta niin minä tein. Ja nautin joka päivä pari kupposta gelatoa, italialaista jäätelöä. Uudeksi suosikkimauksi nousi pistaasipähkinä, jota en ollut koskaan ennen maistanut.

Yhtenä päivänä jouduin jättämään kameran pois matkasta, kun se ja tietokone täyttyivät, enkä saanut siirrettyä kuvia pois, mikä johti siihen, että harhauduin pyörimään vähän liikaa vaatekaupoissa...

Mukaan tarttuivat mm. Desigualin mekko ja tuoksu Fresh, joka on, kuten myyjäkin totesi, erittäin fresh :D Lisäksi harmaat biker bootsit, pari neuletta syksyksi, revityt farkut ja muutama musta peruspaita.


Sinänsä vaatteiden ostaminen siellä kuumuudessa oli vähän masentavaa kuvankauniiden roomattarien lipuessa ohi tyylikkäinä, kun itse yrität hikisenä ja kuumissasi ahtautua vaatteisiin sovituskopissa, ja kadulla tunnet näyttäväsi täysin maatiaiselta. Kaikki näyttivät siltä, kuin olisivat reväisty suoraan Voguen kannesta: hiukset valuivat kiiltävinä ja upeina pitkin selkää, ja kasvot olivat freshit ja kiillottomat. Huokaus.


"Kotikatu"

Lyhytaikaispysäköinti Terminillä :D
Espanjalaisilla portailla on iltaisin säpinää.


Tässä pienessä kirkossa kävin kesken kaupunkikierrokseni istumassa ja hengähtämässä hetken...


... ihastelemassa sen koristeellisuutta ja kauneutta...


... ja vähän myhäilemässä älypuhelintaan kirkon penkissä räpläävälle nunnalle :)Rooman historiallinen keskusta on mykistävä:


"Go where your heart takes you!"
Tällainen kyltti tarttui mukaan Rooman kujilta.


Seuraavaan postaukseen laitan kuvat Firenzen päiväretkeltä.

Ciao!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.