Tervetuloa elokuu ja arki

7.8.2015

Täällä ollaan taas. Ei ollut tarkoitus pitää lähes kuukauden taukoa, mutta sellainen näköjään pääsi syntymään.

En ollut loman aikana oikeastaan hetkeäkään yksin. (Yksinoloksi en laske vessareissuja, pesulla käyntiä tai nukkumista.) Aamulla meno kiihtyi nollasta sataan jo ennen aamukahvia, ja päivät vilahtivat hulinalla iltaan, oltiin sitten kotona, mökillä tai kyläilemässä. Illalla, kun pojat menivät nukkumaan, me Miehen kanssa siivosimme, kävimme saunassa, söimme ja suoritimme muita suhteellisen välttämättömiä toimia.

Oman ajan puute alkoi lopulta stressata ihan kunnolla ja kiukuttelun ja pienimuotoisen hermoromahduksen luontevana seurauksena pyynnöstäni sitä loman lopussa onneksi vähän järjestyikin. En ole ennen täysin tiedostanut, miten välttämätöntä se on - olla välillä ihan itsekseen. Tähän asti oma aika edes silloin tällöin on ollut itsestäänselvyys. Sitä on järjestynyt luontevasti arjen lomaan työvuorojen ja muiden menojen mennessä välillä sopivasti ristiin.

Nyt jälkikäteen, kun aloin oikein kunnolla miettiä asiaa, tajusin, että olen aina ollessamme esimerkiksi sukulaisten kanssa mökillä kokenut jossain vaiheessa (itse asiassa päivittäin) tarvetta lähteä yksin johonkin: koiran kanssa kävelemään, kauppaan, uimaan, autolla ajelemaan ja valokuvaamaan... Jos olen liian kauan ilman yksinoloa, alkaa tuntua, etten pysty edes hengittämään kunnolla. Lisäksi kaipaan säännöllisesti hiljaisuutta. Muuten tuntuu, etten pysty ajattelemaan yhtään ajatusta loppuun asti. Välillä on pakko pysähtyä ja olla vain itsensä kanssa. En varmasti ole ainoa?

Nämä omat hetket voivat olla valokuvaamista tai kuvien tutkailua, neulomista, leipomista, päämäärätöntä surffailua netissä, musiikin kuuntelua, lukemista... mitä tahansa ajatusten nollaamista tai keskittymistä johonkin yhteen, tiettyyn asiaan.

Olen tähän asti ainakin arjen keskellä järjestänyt itselleni säännöllisesti omaa aikaa, ja aion pitää siitä jatkossakin kiinni. Tähän asti olen potenut asiasta välillä (= jatkuvasti) huonoa omaatuntoa, mutta en aio potea enää. Se nyt vain on näköjään tosiasia, että ollakseni täyspäinen ja iloinen tarvitsen noita omia hetkiäni. Minusta on muillekin paljon enemmän iloa hyväntuulisena, kuin ahdistuneena ja marisevana myrskynmerkkinä ;)


Noh, vaikka mökkeilysäät eivät erityisemmin suosineetkaan - uimaan päästiin pari kertaa, samoin pari kertaa pystyttiin pukemaan pojille shortsit... - saatiin kuitenkin vietettyä kiva kesäloma.

Loman lopussa mulle niin rakas ja tämän ihmisen paras ystävä täytti 17 vuotta! Tähän hitokseen sydämiä. Toivottavasti neitokaisen vointi pysyy hyvänä ja ensi vuonna saadaan juhlia täysi-ikäistä Koiraa :)


Aloitin lomalla uuden neuleen: villasukat itselleni.


Yksi kesäloman parhaista hetkistä oli sukan kutominen muun porukan nukkuessa päikkäreitä, ensin mökissä merelle katsellen, sitten rantasaunan terassilla <3 Toinen sukka eteni kantapäähän asti - hiljaa hyvä tulee ;)Näkymää katselevat mielellään myös pojat.
Ulkomaan reissulla ei tällä lomalla käyty. Kävin kokeilemassa uutta objektiivia lentokentän näköalatasanteella ollessani sillä suunnalla liikenteessä.

Kotipihassa kokeilujen uhriksi pääsi Kissa.Kävin kokeilemassa objektiivia (Sigma 17-50mm f/2.8) myös Siuntion kartanon viereisellä koskella... (Sieltä myös ylläoleva kuva. Ei mitään hajua, mitä tekstissä lukee, mutta oli kivan näköinen.)


Valokuvaamisesta lisää seuraavassa postauksessa, tässä vaiheessa totean vain, että kyllä nostan hattua kaikille taitaville kuvaajille! Se on haastava laji.


Myös Espoon rantaa sattui muutama päivä sitten matkan varrelle:

Ihanaa viikonloppua!
Nythän se helle sitten lopultakin ainakin meilläpäin hellii... ;)2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Ja juu, et ole ainoa joka kaipaan hiljaisuutta ja aikaa jolloin voi ajatella omat ajatukset loppuun... Nimimerkillä juuri aiheesta postannut (niin itseni kuin myös läheisteni onneksi sain olla yksin). :) kyllä se vaan on niiiin tärkeetä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ja hih, ei varmaan muuten olla ainoita, jotka tätä aihetta mielessään on pyöritelleet tässä kesälomien aikana ;) Pitää lukea ihan ajatuksella, kunhan tässä pääsen taas kunnolla ajan kanssa perehtymään muiden kuulumisiin. Aurinkoista viikonloppua :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.