Virkattu matto

2.6.2015

Kotiuduin eilen työmatkalta Japanista ja tänään uhrasin aamupäivän nukkumiseen.

Nyt iltapäivällä, aamukahvia hörppiessäni, viime viikolla valmistuneen vessan maton valokuvien parissa tuhertaminen on sopivan aivotonta puuhaa, ennen kuin lähden kohta hakemaan pari vaahteranmäen eemeliä tarhasta :D

Aiemmin aloittamani matto on jäänyt kesken, sillä trikookude pääsi loppumaan (kudettahan uppoaa mattoon melkoinen määrä). Nyt odotan visiittiä Turkuun, sillä kotikylän kangaskaupasta ei löytynyt tuota samaa fuksianpunaista kudetta.Kotikylän kaupasta sen sijaan löytyi vaaleanpunaista ja valkoista kudetta, ja siitä se ajatus sitten lähti:


Virkkasin maton yläkerran vessaan.Matto oli helppo ja nopea virkata. Siinä on käytetty ketjusilmukoita, pylväitä, tuplapylväitä ja kiinteitä silmukoita. Niitä on sen verran simppeliä tehdä, että tällainen aikoinaan kasin käsityöoppilaskin osaa! Kun viime kesänä rupesin virkkaamaan koreja, katselin pari ohjevideota youtubesta ja pääsin nopeasti jyvälle hommasta.

Matossa yhdistelin paria eri Virkkuri-kirjan ohjetta, jotka kaverini lähetti valokuvina kännykkään :D

Koko loppui vessaa ajatellen vähän kesken, joten pari viimeistä kierrosta keksin omasta päästäni. Itse keksimäni kerrokset vaativat vähän eestaas purkamista ja sommittelua, joten niihin tuhrautui aikaa.

Sinänsä matto valmistuu nopeasti, jos homma vain etenee. Itse tein mattoa viikkotolkulla, kun aikaa oli vain puolituntinen siellä ja toinen täällä, mutta jos aikaa olisi enemmän käytettäväksi, ei hommaan kovin montaa tuntia uppoaisi. Laskeskelin, että virkkasin keskimäärin yhden kerroksen puolessa tunnissa.Yläkerran vessamme on sisustettu romanttiseen tyyliin, johon vaalenpuna-valkoinen matto sopii mielestäni tosi kivasti.


Vessaan on säilötty mm. morsiuskimppuni, sekä hurmaavat äiti-poika -kukkakimput, jollaiset olen saanut lahjaksi molempien pienokaisten syntymän johdosta.Seuraava käsityö on jo laitettu alulle, enkä jaksa odottaa, että on taas jossain välissä aikaa näpertää sitä... :)


Aurinkoa päivääsi ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.