Pääsiäisterkut Turusta!

2.4.2015

Meillä oli tänään Pojan kanssa retkipäivä.

Lähdettiin kahdestaan Helsinkiin, käytiin ajelemassa ratikalla ja metrolla, ja jatkettiin sitten junalla Turkuun.

Joka ilta Poika sanoo: "Äiti istuu hetkeksi!" ja sitten pitää istua jakkaralla sängyn vieressä, jutustella hetki ja laulaa vähintään kymmenen pari laulua. Eilen illalla hän pyysi lisäksi: "Äiti, juttele junista!"

Päivä onnistui odotusten mukaan. Ratikassa oli kivaa. Metrossa oli kivaa. Junassakin oli kivaa, mutta kyllä kahden tunnin matka oli meille ihan passeli, ja sekin vaati pyörähtämisen lasten leikkipaikalla... Mutta eipä tarvittu sentään edes kaikkia oljenkorsia - puhelinta tai läppäriä. Että pientä ylisuorittamisen makua näköjään.

Oon ihan tyytyväinen siitä, että ei jouduta normiarjessa matkustamaan tämän totuudentorven kanssa julkisilla. Nytkin sai lyhyiden matkojen ajan jännittää, minkä tyyppisiä toteamuksia siellä hiljaisessa ihmisjoukossa saa korvat punaisina kuulla.

Ratikassa Poika katseli parrakasta miestä, ja kysäisi: "Äiti, ei toi joulupukki ole?" (Onkohan tästä muuten syytä päätellä, että meidän pitäisi käydä enemmän ihmisten ilmoilla...?) Kuultuaan vastaukseni istui hetken mietteissään ja ilmoitti sitten: "Äitillä ei ole partaa!" Sitäkin faktaa mietittiin tovi, että isillä sen sijaan on parta, kunnes mielenkiinto kohdistuikin jo seuraavaan matkalaiseen: "Äiti, tolla setällä on korvat!Jos on Poika tullut äitiinsä siinä, että hiljaisia hetkiä löytyy ainakin kanssaeläjien mielestä ikävän vähän, muutakin yhteistä löytyy. Välittömästi, kun ratikan ovet sulkeutuivat selkiemme takana, hän esitti toiveen: "Haluan eväitä!" Ja eväitä syötiin. Eväitä syötiin niin ratikassa, metrossa, kuin junassakin. Koska ilman eväitä retki ei ole retki.


(Tässä kuvatodiste, että meikäläiseltä on ainakin nuoremmalla iällä askartelupaskartelu luonnistunut.)


Iloista pääsiäistä! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.