Bussipaita, kalusteita mökille ja antoisia dialogeja

3.3.2015

Pojan kanssa oleminen on helpottunut nyt, kun sen kanssa pystyy jo keskustelemaan.
Hän kertoilee mielellään huomioitaan elämästä.

Ajettiin taannoin moottoritiellä onnettomuuden jälkeisessä ruuhkassa ja madeltiin 10km/h tai alle. Poika seurasi tilannetta hetken ja totesi sitten: "Hankala ajaa."

Toissailtana katsottiin video, jossa soitettiin Myrskyluodon Maija pianolla. Poika ilmoitti: "Setä soittaa nätisti."

Osaa myös jo pyytää spontaanisti:

"Äiti. Ostetaan kaupasta makuviiliä!" (= uusi pakkomielle lemppari)
"Äiti. Pelata muurahaispeliä!" Siitä muuten tulikin mieleen, että haluat ehkä toimia viisaammin kuin me, eli jos päätät lopultakin vihkiä taaperon aipädin saloihin ja annat sen opetella pelaamaan jotain peliä, niin et ehkä halua tehdä sitä vähän ennen kuin olisi tarkoitus ruveta iltatoimiin ja mennä nukkumaan... if U know what I mean :D

Kuulisin muuten mielelläni vinkkejä taaperoille sopivista, kivoista (!) peleistä...!? Nyt ollaan löydetty muurahaispeli, joka on lapsen motoriikan huomioon ottaen sopivan helppo, mutta joka masentaa minua: siinä kun liiskataan sormella muurahaisia ja varotaan osumasta ampiaisiin. Huoh. Vähän kyllä hävettää, että ollaan edes näytetty tämmöistä peliä, ja toivon, että hän ei ihan sisäistä sitä, vaan että se juttu olisi enemmän siinä kosketusnäytön räpläämisessä...

Muutama päivä sitten oltiin (Siis minä olin. Yksin.) poikien kanssa hampurilaisravintolassa. Kesken ruokailun Poika ilmoitti: "Tuli pieru." Hymähdin jotain ja yritin jatkaa elämääni. Poika korotti ääntään: "Tuli pieru!" Mutisin, että no sepä kiva. Tämäkään reaktio ei tyydyttänyt seuralaistani, vaan hän korotti ääntään ja ilmoitti vielä kerran: "TULI PIERU!"

Se seikka lienee muuten mainitsemisen arvoinen, että viereisessä pöydässä ruokaili eräs Duudsoneista jälkikasvuineen. Hänen pilttinsä ruokaili kauniisti ja seurasi mykistyneenä meidän poikien edesottamuksia.

Käyntimme sujui kohtalaisesti - heikompiakin esityksiä on ollut - mutta täytyy kyllä sanoa, että sen verran olivat allekirjoittaneen hermot riekaleina tämän elämyksen jäljiltä, että paljon saa virrata vettä Vantaanjoessa ennen kuin teen saman uudestaan.


Pojan bussipaita on valmis. Kaava on Little Lamb Ottobre design -lehdestä (4/2012).  En tiedä, miksi hihat jäivät vähän lyhyiksi (no siis tietystihän se on ainakin noin niin kuin teoriassa mahdollista, että olisin sekoillut jotenkin...), mutta laitoin sitten suht pitkät resorit. Muuten paidasta tuli ihan passeli koossa 92cm. Seuraavaksi teen samasta kankaasta paidan Pikkuveljelle. Kunhan ensin saan valmiiksi yhden mekon itselleni ;)

Ja joo, tarkkaavaisimmat varmaan huomasivatkin, että ei olla ihan vielä päästy noista tuteista eroon... :D


Ollaan lopultakin löydetty mökille edes jotain: jo alkutalvesta kirpparilta bongattu kattovalaisin...


... ja se jo aiemmin mainitsemani viikko sitten ostettu astiakaappi.


Lisäksi saatiin vanha ompelukone, jonka osalta arvon vielä, pidettäisiinkö se kuitenkin täällä kotona. Ollaan kyllä tykätty tuosta valaisimestakin aika tavalla tuossa olohuoneen ruokapöydän yläpuolella, että saa nähdä, mikä senkin loppusijoituspaikaksi lopulta muodostuu :D Se on kuitenkin varmaa, että kaappi päätyy mökille!

Toissayön yöunet jäivät täysin torsoksi, mutta olin reipas, enkä käyttänyt tämän aamun tunteja univajeen paikkaamiseen. Sen sijaan uhrasin pari tuntia kodinhoitohuoneen kaaoksen kesyttämiseen ja sen tuomalla henkisellä mielenrauhalla ostin itselleni luvan ommella vähän. Nyt siis pikaiset ompelut ja sitten ruuanlaitto- sekä muihin hommeleihin!


Leppoisaa viikon jatkoa!
3 kommenttia:

 1. Näitä meillä pelataan, tämä on mun lemppari, opettaa värejä ja muotoja:
  http://www.citymarket.fi/shop/fi/kcitymarket/minun-ensimm%C3%A4inen-pelini-5238241--malli

  Ja tämä ihan ok: http://www.tactic.net/product.php?Product_number=00401&lang=FIN

  Ja tätäkin ollaan pelattu: http://www.tactic.net/product.php?lang=FIN&Product_number=40690

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei suurkiitos näistä! :) Etenkin tuo viimeinen vaikuttaa potentiaaliselta, kun lupaa opettaa mm. "vuoron odottamista, interaktiota ja laskemista" :D Veikkaan, että meillä haasteet piilee eniten tuossa ensiksi mainitussa ;) Mutta jokainen vaikutti hyvältä, pitää tsekata!

   Poista
 2. Mäkään en oo yhtään päässyt näiden pelien maailmaan, vaikka tiedän, että samanikäiset pelailee jo vaikka mitä. Meillä katsotaan vaan perinteisesti tv:tä. Ja dvd:tä. Ja YouTubea. jajaja :)

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.