Uutuus inhokkilistalla: entero

6.11.2014

Pahoittelut hiljaisuudesta. Viime aikoina on ollut siinä määrin muuta ajateltavaa ja sitä sun tätä projektia, että blogiraukka on hautautunut tärkeysjärjestyksessä listan viimeisille riveille. Enimmät ajatukset on nyt ajateltu ja projekteja saatettu loppuun, joten täällä ollaan taas.

Tällä kertaa lähetän tosin terveisiä sairastuvalta: semmoinen vekkuli veitikka tuli kylään, kuin enterorokko. (Siinäpä muuten tauti, josta en ollut ennen lasten saamista ikinä kuullutkaan...!)

Buu!!! sanon minä tälle. Olin kuullut taudista ystäviltäni sen verran, että eipä ollut kovin mieluisa yllätys, kun kuulin Pojan hoitokaverin sairastavan tätä. Ja samana iltanahan se kuume sitten nousi Pojallekin.

Rokossa tulee näppyjä suuhun (!), käsiin, jalkoihin ja vaippa-alueelle. Pojalla ei ole ollut käsissä lainkaan ja muuallakin vähänlaisesti. Viime yö meni kuitenkin itkeskellessä, kun jalkapohjat kutisivat sen verran, että ei saanut oikein nukuttua. Suu on ollut niin kipeä (vaikka emme siellä mitään ole nähneet), että syöminen ei onnistunut pariin päivään. Ainoastaan jäätelöä suostui syömään pariin otteeseen. Lisäksi joi onneksi mielellään Oatlyn appelsiini-mango kaurajuomaa.

Tauti alkaa vuorokauden kestävällä korkealla kuumeella ja sitten tulevat näpyt. Näin meni myös Pojalla. Tänään nousi kuume myös Pikkuveljelle, illalla oli jo 39,4c. Toivottavasti hän pääsee vähällä. Sen verran löytyi kauhutarinoita googlesta, että toivon myös meidän aikuisten pääsevän pälkähästä. On kovin tarttuva tauti ja kuulosti olevan aikuisilla tosi viheliäinen sairaus :(

Poika oli tänään jo parempi.
Olipa muuten onnellista katsella lasta syömässä tyytyväisenä takkamakkaraa :)

Muuten ei perhe-elämän saralla ole tapahtunut mitään ihmeempää, paitsi että siirrettiin pojat samaan huoneeseen nukkumaan. Ystävät kyselivät kovasti, miten projekti sujui. No, kiitos kysymästä, hetken aikaa oikein kivasti.

Tolkullista yhteiseloa kesti viikon verran. Sen jälkeen pari samaan saumaan sattunutta kehitysaskelta aiheutti taantumisen. Isoveli sai suuremman sängyn  ja Pikkuveljen motorisessa kehityksessä tapahtui edistystä. Nämä seikat johtivat muutama ilta sitten tilanteeseen, jossa Poika otti sängyssään vauhtia ja hyppi megahyppyjä ja Pikkuveli istui omassa sängyssään taputtaen ihastuksissaan. Kuunneltiin meininkiä tunti, minkä jälkeen erotettiin kaksikko toisistaan. Nukkumattikin uskaltautui sen jälkeen paikalle.

Jatko on auki. Käytiin tuona päivänä koko perheen voimin uimahallissa ja pizzalla, ja ajateltiin, että kun nukkumaanmenokin oli päässyt illalla venähtämään, tyypit kävivät siksi vähän ylikierroksilla. Tarkoitus oli seurailla hetken aikaa, miten kaveruksilla tulee jatkossa uni silmään yhteisessä huoneessa ja tehdä sitten sen mukaan päätökset huonesijoitteluista. Entero aiheutti kuitenkin siinä määrin yöllisiä järjestyshäiriöitä, että palattiin toistaiseksi eri huoneiden taktiikkaan.

Vauvakirjaan on viime aikoina tullut paljon merkittävää. (Note to self: Muista myös merkitä, äläkä vain sano, että pitääpä muistaa merkitä...)

Isoveli puhuu yhä enemmän. Mitä tärkeämpi asia, sitä pidempi lause. "Meidän auto on tuolla!", "Isillä on Volvo!"

Pikkuveli istuu ja taputtaa, sekä treenailee yhä enenevässä määrin konttaamista.


Pyjamabileet ovat kestäneet nyt muutaman päivän.
Eilen testasin päikkäriaikana kameran jalustaa, jonka käyttöön ei ole vielä ehtinyt oikein tulla rutiinia. Kauneusuniaan uinaileva Koira oli tähän puuhaan mitä mainioin harjoituskappale.


Öitä! <3

2 kommenttia:

 1. Teillä on ollut varsin tapahtumarikasta. Entero on kamala tauti. Meillä se ei ole vieraillut (koputtaa puuta), mutta niitä kauhutarinoita olen kuullut myös lähipiiristä.

  Taputukset uusille taidoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olin pelännytkin, että tuo sattuu kohdalle ja sieltähän se tupsahti. Toistaiseksi päästiin ehkä kuitenkin vähemmällä, kuin olin pelännyt. Toivon, että Pikkuveli pääsee vielä helpommalla. Ainakin nyt kuume on laskenut, eikä näy toistaiseksi näppyjä muualla, kuin pikkuisen selässä.
   Itse sain lisäksi nukuttua viime yön, kun Mies passitti minut nukkumaan hiirenhiljaiseen vierashuoneeseen ja otti vahtivuoron. Nyt kelpaa aloittaa viikonloppu :)

   Hyvää viikonloppua sinne teille!

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.