Unenpuutteen määrä on vakio

25.11.2014

Täällä yöt ovat menneet taas ihan hulinaksi. Joka toinen yö valvoo Poika, joka toinen yö Pikkuveli. Syytä en keksi - heräilevät ihan muuten vaan. Ja usein.

Viime yönä minä sain nukkua, kun Mies tarjoutui (töihin menostaan huolimatta) taas vuorostaan nukkumaan heräilemään poikien kanssa. Ollaankin vuoroteltu hommassa lähes joka yö. Alkaa kyllä vähän rassata, kun saa yhtään pidempiä unijaksoja vain joka toinen yö... Kunhan tuntuu, että voimat riittää, pitää varmaan kokeilla Pojallekin jotain unikoulun tapaista? Hän kyllä useimmiten rauhoittuu, kun vain käy häntä katsomassa ja silittämässä. Joskus homma sitten lähtee lapasesta, ja joudutaan istuskelemaan valveilla pidempiä aikoja.

Herätyksiä tulee kuitenkin usein. Esimerkiksi toissayönä, kun itse nukuin poikien kanssa, vähintään kerran tunnissa. Saattoi kyllä olla jossain välissä yksi parin tunnin rauhallinen jakso, mutta ei kyllä ehtinyt itse useimmiten edes nukahtaa, kun piti taas nousta.

 
Edelleenkin tuntuu, ettei jaksa tehdä mitään ylimääräistä. Pari joulu talvivaloa olen saanut aikaiseksi kaivaa esille (alakerran lattiaremontin jäljiltä tavarat ovat vielä pinoissa laatikoissa...), ja lisäksi ostin pari uutta. Poika sai valita omaan ikkunaansa koristeen: mukaan lähti vilkuttava lumiukko. Äiti valitsi pari kristallisydäntä.
 
Tuo kuva lumiukkovalosta on muuten otettu ihan äsken, siis aamupäivällä. Että semmoinen piristävän harmaa päivä tuolla ulkona... Polttaisin tunnelman kohentamiseksi kynttilöitä, mutta pelkään, että unohdan sammuttaa ne tässä lahopäisyydessäni.


Kukaan ei varmaan ylläty, kun kerron, että olin mokannut Päivä paloasemalla -aikataulujen kanssa, ja katsonut netistä viime vuoden aikataulut. *Huokaus* Myöhästyttiin sitten tapahtumasta. Harmitti ihan hirveästi, kun olin jo luvannut Pojalle piipaa-autojen katselua. Onneksi ystävät tulivat hätiin (kiitos!) ja päästiin katsomaan värkkejä sunnuntaina. Huh! Se pelasti kyllä viikonlopun :)Hilpeämpää päivää sinne Sulle! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.