Taulu vanhoista ikkunanpuitteista ja muuta perjantaihöpinää

12.9.2014


Miehen motto on: Paras suunnitelma on se, mitä voi muuttaa. Erinomainen motto, mietin tänään, kun imuroin 11,6 kilon paino imurissa roikkuen (ja välillä sitä toiseen suuntaan kiskoen). Siivotessani synttärikemuja varten, joiden toteutuminen ainakin vielä siinä vaiheessa tuntui hypoteettiselta.

Nyt näyttää kohtuullisen lupaavalta! Pikkuveljellä ei ole enää edes sanottavasti lämpöä: 37,2c. Pojalla enää 36,7c! Lisäksi Poika oli koko aamun sekä hyväntuulisen, että hyvävointisen oloinen ja ruokakin maistui. Jos ruuaksi lasketaan viinirypäleet ja Pikkuveljen marjasoseen jämät - minä lasken.

Pojan kunniaksi sanottakoon, että hänestä oli siivoushommissa jopa apua. Kiikutti tavaroita paikoilleen ja siirteli jakkaroita ja tuoleja pois tieltä. Jossain vaiheessa totesin homman olevan kuitenkin hitusen nopeampaa ilman avuliaita aatuja ja Pojan lausahdettua sanat "haluaa" ja "viinirypäleitä" (tämän tosin taitaa vain äiti ymmärtää) totesin tilaisuuteni tulleen. Loppuimurointi sujui miellyttävästi Pojan istuskellessa viinirypälelautanen kourassaan sohvalla Pikku Kakkosta katselemassa.

Jos sinulla sen sijaan on aikaa ja kaipaat sisustuksellista ajanvietettä, tässä vinkki! Itselläni oli eilen kuumepotilaiden uinaillessa päiväunia aikaa napata pari valokuvaa viimeisimmästä projektista. Alkuperäisen idean bongasin ameriikkalaisesta ohjelmasta (en muista nimeä), jossa kunnostetaan aina jonkun kovaonnisen perheen koti.

Ostin taannoin pari vanhaa ikkunalasia pokineen. Toissapäivänä hioin puitteet. Maali oli hilseillyt kauniisti pois - hioin vain sen verran, että maalilastuja ei irtoile ja pinta on vähän sileämpi. Pesin lasin ja kiinnitin sen toiselle puolelle meille rakkaan laulun nuotit. Taustaksi teippasin pitsireunaista kakkupaperia. 

Jo vuosia sitten bongasin muuten Torontossa pienen jazz-baarin seinältä taulun, jossa olivat Smile:n nuotit, ja siitä lähtien on ollut aikomus jossain muodossa toteuttaa idea. Sopii mielestäni tosi kauniisti tuollaiseen vanhaan ikkunaan! Aion tehdä tauluiksi myös muutaman muunkin itselleni tärkeän kappaleen nuotit.

Lisäksi ostin toisenkin ikkunan puitteineen. Se on kaksiruutuinen ja siitä aion tehdä taulun jollain kivalla sisustustarralla. Tarroja on mielessä kyllä jo muutama, eli jossain vaiheessa pitää suunnistaa ostamaan lisää ikkunoita... Ikkunoiden hinnat vaihtelevat koon ja mallin mukaan, tuo omani maksoi 8 euroa.

Ostin ikkunat Åkerkullasta, Kirkkonummelta. He ovat avanneet uuden liiketilan Helsingin keskustaan Lönnrotinkadulle, jossa on kaikkea ihanaa. Kannattaa käydä tsekkaamassa! Åkerkullan facebook-sivut täällä - ei kun tykkäämään :)Taulu oli yllätys Miehelle, jonka tehtäväksi jää askarrella joku ripustussysteemi ;)

Koitin mallata taulua eri taustoja vasten, mutta en vielä tiedä mihin se laitetaan. Parhaalta se näytti mielestäni kuitenkin joko yksivärisellä taustalla tai joku selkeä graafinen kuvio taustallaan.

Nyt jatkamaan siivousta!

Leppoisaa perjantain jatkoa! :)

2 kommenttia:

  1. Tulipa siitä kaunis taulu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, olin kyllä tyytyväinen, ja vielä kun on kovin merkityksellinen tuo kappale. Pitää tehdä näitä lisää :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.